divendres, 10 d’octubre de 2008

Charlie, nariz de latón. obra guardonada amb el premi Apel·les Mestres 2008Ja s'ha fallat de nou el premi Apel·les Mestres de literatura il·lustrada o d'àlbum il·lustrat. Aquest és un dels guardons més interessants que es convoquen al nostre país i les seues obres són totes elles d'una gran qualitat literària i il·lustrativa. El premi té una dotació econòmica de 4.500€ i està convocat per l'editorial Destino, que desprès és la responsable de la publicació de l'obra. El premi es convoca des de 1981 per l'editorial Destino Infantil & Juvenil.

Aquest any l'obra guardonada és Charlie, nariz de latón, amb text d'Anna Obiols (Sant Pau d’Ordal, 1975) i amb il·lustracions de Joan Subirana -"Subi" (Manresa, 1969) . S'han presentat més de 50 obres originals, de gran qualitat segons el jurat.

Segons el jurat, Charlie, nariz de latón conjuga perfectamente la brevedad de un texto con unas imágenes que juegan con el trazo, el bicolor (rojo y negro) y el espacio vacío, para trasladar al lector hasta esa pista donde un payaso excepcional, Charlie Rivel, emocionaba una actuación tras otra. La obra nos acerca a Charlie Rivel, la figura indiscutible del circo que sabía provocar la risa y también conmover al público desde la soledad de la pista. Un homenaje de los autores a este artista del que este año se celebran los 25 años de su muerte.

Podeu veure tots els premis dels anys anteriors punxant ací.

“Subi” i Anna ja han treballat moltes vegades junts, tenen publicats conjuntament més de 40 llibres i a més tenen una web, La pàgina de Subi i Anna, que us recomanem visitar.

Felicitacions als dos pel guardó i esperem llegir ben aviat el llibre. Per aquest tàndem creatiu, tot marxa sobre rodes.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...