dijous, 7 de maig del 2009

El sueño de...: biografies de pintors adreçada als xiquets

L'editorial Brosquil té una col·lecció, El somni de... / El sueño de... (la podem llegir en castellà i en català) que té un objectiu clar: donar a conèixer la biografia de grans pintor als xiquets. Hi ha poques col·leccions com aquesta que barregen amb una bona qualitat la il·lustració, la narració i la informació i que vaja adreçada als lectors infantils.
A partir del concepte d'un somni cada un dels autors del llibre s'endinsa en la biografia d'un artista, unes vigades fixant-se més en la pròpia vida, d'altres fixant-se en un dels seus quadres. És una d'aquestes col·leccions ideals per a tenir a les biblioteques escolars i infantils. Com que cadacún dels llibres són d'autors diferents -tan dels responsables del text com de les il·lustracions- no tots són igual d'interessants (per exemple, no comprenem el per què dins la mateixa col·lecció apareixen biografiats que no són artistes plàstics, doncs això trenca un poc el cos de la pròpia col·lecció), però us assegurem que és un material informatiu molt adient per als xiquets. A més, dins de la col·lecció aparèixen artistes com Segrelles o Sorolla que són més difícils de trobar en llibres infantils.
Suposadament els llibres estàn adreçats a lectors a partir de 6 anys, però amb l'ajuda d'un adult els llibres, mitjançant les seues il·lustracions, també es poden llegir des de més menudets.
Podem llegir les biografies de grans pintors de diferents èpoques i estils i cronològicament allunyats: Així està El somni de... Botticelli, Goya, Velázquez, Botero, Paul Gauguin, Picasso, Joan Miró, Sorolla, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Klee, Marc Chagall, Rembrant, Dalí... I suposem que la col·lecció poc a poc anirà augmentant.
Suposa un passeig per la història de l'art a travès dels seus pintors. Us la recomanem.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...