dijous, 21 de maig del 2009

Hasta el infinito, àlbum il·lustrat de Květa Pacovská



A Květa Pacovská (Praga, 1928) la vaig conèixer per primera vegada amb el seu magnific llibre El teatre de mitjanit i des d'aleshores ha estat referent il·lustratiu per a mi. Hui tinc el plaer de presentar-vos un nou llibre d'aquesta il·lustradora txeca, l'últim que s'ha editat en Espanya: Hasta el infinito, publicat per la gallega Factoria K de Libros.



Un autèntic luxe de llibre i una fira de plaer il·lustrativa. Les seues pàgines començen amb un joc per als lectors, infantils o adults: pronunciar la lletra "A" en veu alta fins que el seu eco rebote en les parets. Pura diversió i participació comunicativa amb les il·lustracions. Vocals, números, formes, imatges increïbles... entre l'arquitectura i la il·lustració. Pura poètica il·lustrativa.

És un llibre quadrat, gruixut, gran. Un llibre que en si mateix és art. Ara que estan de moda els llibres-art, aquest pot estar enclavat perfectament dins d'aquesta classificació. Un llibre per a gaudir en cada pàgina i experimentar. Passar i repassar les pàgines, tornar a experimentar o descobrir noves dimensions il·lustratives. El llibre és una mena de síntesi de tota l'obra gràfica d'aquesta gran dama de la il·lustració i a la vegada un homenatge propi a la seua creativitat. Una lletra, una història que comença i pot no acabar mai. Un cant a la imaginació.

Al llarg del llibre observem diferents tècniques pictòriques que li donen una empremta personal molt pròpia. L'alfabet dona pas a les xifres: lletres foradades, brillantors pròpies, el color roig que sembla com un fil de vida, transparències, collage, mosaics cromàtics... Tot un món de paper.

Millor que ho comproveu personalment. Un llibre per a regalar o regalar-se. Una joieta artística il·lustrativa que cal no perdre's.

2 comentaris:

Stel.la ha dit...

Quina casualitat, perquè avui a la llibreria "Robafaves", de Mataró, on m´he passejat una bona estona, l´he tingut a les mans...i he disfrutat molt!

Sàlvia ha dit...

És molt original i interessant des del punt de vista de creació il·lustrativa. Un llibre per a totes les edats.

Ciao, Stel·la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...