diumenge, 12 de juliol del 2009

La Historia del Rainbow Warrior : llibre d'ecologia il·lustrada

La il·lustradora Rocío Martínez té un fantàstic llibre il·lustrat, La historia del Rainbow Warrior , editat per Kalandraka. El llibre és tot un cant a l'ecologia partint de la història del Rainbow i està avalat per la organització Greenpeace Espanya, de qui ha partit la idea original.

La història conta com una bal·lena li conta a la seua bal·leneta la història del Rainbow Warrior I, elprimer vaixell que va tenir Green Peace, mentre viatgen a robar les seues deixalles al fons del mar. La bal·lena menudeta no vol emprendre un viatge tan llarg i la gran l'espenta suaument mentre li canta la història: en aquells temps en que l'home va començar a construir vaixells amb un cor mecànic van crear el primer vaixell que ens protegeix, amb els colors de l'arc de Sant Martí...

Les il·lustracions són molt originals i moltes vegades, semblant a les pintures sobre pell dels indis, es narra la història dins de la forma-concepte principal. Per exemple, dins de la silueta de la foca podem veure, narrant la història il·lustrada, toda la caça d'aquests animals. Un llenguatge visual senzill, impactant, viu i de fàcil lectura per als xiquets. El treball de Rocío Martínez és espectacular, ple de xicotets detalls que cal descobrir, poc a poc, en diferents lectures.

Aprofitem per a recomanar-vos que li doneu una ullada a la web de Rocío Martínez i al seu blog. Descobrireu una gran il·lustradora, amb un treball molt variat, original i pròpi.

Un llibre informatiu i literari fantàstic, per al menudets i majors. Descobrirem la important acció ecològica del Rainbow Warrior I i ens ajudarà a tenir una compromesa i activa conciència medi ambiental.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...