dissabte, 19 de desembre del 2009

El aprendizaje amoroso: un àlbum il·lustrat per a enamorats de totes les edats


Hi ha llibres esplèndits, fabulosos, originals i trobar-los és una autèntica meravella. Entre el grapat de llibres que hi ha a l'exposició de la Biblioteca de Cocentaina hui us recomanem una joieta, un àlbum il·lustrat magnífic. Parlem d' El aprendizaje amoroso, un llibre de Laëtitia Bourget i d'Emmanuelle Hourdart i que està publicat per Fondo de Cultura Econòmica, dins de la col·lecció Los especiales de A orilla del viento.

És un llibre que ens parla de l'amor i de la convivència, mostrant la quotidianeitat de les relacions d'una parella. Com excusa, i d'una manera molt original, el llibre comença quan l'amor està al seu punt més àlgid i els enamorats comencen a viure junts. En aquest cas els seus protagonistes són una princeseta i un príncep i la narració arranca en el punt i final tòpic i típic dels contes, ...i van viure feliços... i?

...És aleshores quan la princesa i el príncep, en les seues relacions del dia a dia, es descobreixen de veritat: les primeres friccions sense importància per a resoldre on ficaria cadascu les seues coses, o qui és menjaria l'últim gelat, quin nom li ficarien als fills,... que passa quan el príncep ronca, o la princessa es tira una bufeta... que feia la princesa mentre el príncep se'n va lluny a combatre els monstres, o quan ell torna tot valent de les seues gestes i ella continua llegint sense donar-li importància... que fa la princesa quan el seu enamorat la deixa de banda per a xerrar amb els amic de "coses d'homens", i que li passa al príncep quan la veu ballant en un altre... I és que... malgrat tot açò poden seguir enamorats? O no?

Un àlbum que no té edat i que ens desvetlla els misteris de l'amor, de la convivència, de la maduresa personal i de la parella. Una reflexió profunda i interessant sobre l'amor i la condició humana. Un llibre molt recomanable: per a menuts, per a joves i per adults


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...