dissabte, 28 de novembre del 2009

Tomek Sętowski : fantasia il·lustrativa, realisme màgic


El món de la fantasia i la imaginació no té límit, com tampoc ho té el món de la il·lustració. La fantasia de les imatges ens suggereixen tantes i tantes realitats diferents. Tomek Setowski és un il·lustrador polonès que amb la seua fantasia il·lustrativa contagia la imaginació. Realisme màgic.









divendres, 27 de novembre del 2009

Miki, àlbum il·lustrat de Beascoa




Miki és d'aquest llibres que ens sorpren. Per què? Per la seua bellesa i el seu contingut. Miki és la xiqueta que protagonitza aquesta tendra narració i Stephen Mackey és el seu autor. El llibre està editat per Beascoa.

Molt lluny, en un lloc on sempre és hivern, on tot és gelat, fred, blanc, és on viu Miki. Amb ña seua caputxa de pell Miki pasetja amb el seu amic pingüí. Ai, que donaria per tenir un arbret. Però ella no sospitava fins on la portaria aquest desig, doncs és la vespra del "Plano Invierno", quan la lluna teixeis la seua màgia i els desitjos es converteixen en realitat. A l'intant... surt un arbre, que Miki arrosega fins a sa casa. Ara, tan sols necessita els ornaments.

És una preciosa metàfora de com, fins i tot en el lloc més fred, pot haver-hi màgia, calor i amistat. Un viatge fabulós per les pàgines del món de l'ensomni.

Un llibre preciós per a llegir i llegir-lo i per a regalar aquests nadals.



dijous, 26 de novembre del 2009

The Russian Photography Collection, 1917-1945 / Col·lecció de Fotografia Rusa, 1917-1945

Georgi Zelma, Stalingrado, 1942

Sens dubte la fotografia és tot un art. Hui en dia, gràcies a la fotografia digital, quasi tothom s'ha convertit en fotògraf, però no en artista. Això necessita una mirada especial i una tècnica que no és fàcil aconseguir.

Però, a més a més, la fotografia dona testimoni d'un temps, d'unes circumstàncies, d'unes persones... inclús d'una corrent artística. Us volem recomanar que li doneu una ullada a la web The Russian Photography Collection (1917- 1945). Els fotografs, les seus biografies i obra gràfica, articles... Interessant per a conèixer una època i uns artistes que la gent més jove quasi desconeix per complet.

Doneu-li una ullada. Interessant des del punt de vista gràfic i històric.

dimecres, 25 de novembre del 2009

No a la violència de gènere: exposició "Poesía Visual contra la Violencia de Género"



Hui, 25 de novembre es celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Volem dir-ho ben fort: STOP!!! Estem en contra de qualsevol manifestació de violència i, hui, especialment contra aquesta tara social.

Donem veu a tantes i tantes dones maltractades, de tot el planeta, que des del seu silenci pateixen, amb molt de dolor, la violència en el seu cos, la seua ment i el seu esperit.

Es per això que us recomanem donar-li una ullada a l'exposició Poesía Visual contra la Violencia de Género que es va organitzar l'any passat i on diferents artistes plàstic van plasmar la seua visió.

De entre totes aquestes il·lustracions n'hem agafat unes quantes per tal de muntar aquest vídeo. Imatges molt dures i plàsticament excel·lents. Volem aprofitar també per a recomanar-vos que visiteu el blog d'Armando Yepes, il·lustrador colombià al qui pertany la il·lustració de la capçalera d'aquest post-, on hi ha una interessant selecció de les seues obres que fan referència a diferents atacs violents que han patit les dones (seguint una cronologia de premsa).

dimarts, 24 de novembre del 2009

Retrats d'animals humanitzats / Retratos de animales humanizados: Ryan Berkley



Ja hem vist en altres post con de vegades el zoomorfisme dona pas a il·lustracions molt originals. Ací tenim altre exemple, les il·lustracions de Ryan Berkley. Són animals, il·lustrats d'una manera molt realista, però vestits, el  que es dona un semblant humà. Interessant retrats que ens fan imaginar un món poblat per animals quasi humans o humans quasi animals.














dilluns, 23 de novembre del 2009

La Caputxeta Roja: un personaje literàri dins de les matèries educatives

Ens sembla molt interessant aquest curtmetratge, sobre la Caputxeta Roja, doncs és una mostra evident de com un conte clàssic pot integrar-se dins de les diferents matèries curriculars que es donen a l'escola: biologia, física, disseny, arquitectura, urbanisme, ecologia, geografia,...

És molt curiós! Doneu-li una ullada. L'animació és de Thomas Nilsson.

Slagsmålsklubben - Sponsored by destiny from Tomas Nilsson on Vimeo.

diumenge, 22 de novembre del 2009

De otra manera / D'una altra manera : àlbums il·lustrat de l'editorial Thule

De otra manera / Duna altra manera és un àlbum il·lustrat publicat per l'editorial Thule i que han creat Ana Tortosa i està magníficament il·lustrat per Mónica Gutiérrez Serna.

És un d'aquets llibres especials, pel contingut i per la forma, que el fa ideal per a regalar. Amb unes il·lustracions molt realistes, l'obra tracta de la por, de les pors; un sentiment irracional però real i que tot el món patim. Un sentiment que de vegades fa patir molt als xiquets creant autèntics mons invisibles que cada nit poblen els somnis i tot el seu espai interior.

Perque és en la nit quan més sorgeixen les pors, ens atrapen, creixen. Però sempre la nit dona pas al dia i amb la claror tot canvia, s'espanten les pors. I quines pors tenen els xiquets? Por a estar sols, a la nit, a que no hi estiguen prop els pares, a la mort, a les tormentes, a...

I el que més ens agrada d'aquest llibre és que veiem el procés de superació, de maduració i creixement de la protagonista. Supera les pors canviant la seua mirada, donant-li una volta. Una visió tendra i realista del món infantil, dels seus sentiments.

Aprofitem per a felicitar a Mónica Gutiérrez pels premis d'il·lustració que ha rebut i pels seus llibres infantils i juvenils. Una il·lustradora molt prolífica.

Molt recomanable.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...