diumenge, 17 de gener de 2010

Les il·lustracions del "Costumari català" de Joan Amades: imatgeria popular

Ex libris de Joan Amades i Gelat

Hui acaben els actes en commemoració de la mort de l'insigne etnòleg i folklorista català Joan Amades. Des d'aquest blog dedicat a la il·lustració volem rendir-li el nostre particular homenatge il·lustratiu i res millor que ficar una xicoteta mostra de les imatges que apareixen en la seua obra Costumari català.

Les imatges apareixen al llarg de tots els llibres que conformen l'obra per tal de donar suport pedagògic i informatiu al text. Dibuixos passats a tinta, senzills, però molt didàctics, amb el detallisme adient per tal de transmetre la informació pertinent al lector. Ens il·lustren sobre els vestits típics, els passos de ball, l'imaginari mitològic i religiós, els retaules... Són com les il·lustracions dels cuaderns de botànica dels naturalistes. Les il·lustracions compleixen a la perfecció amb la seua funció informativa i didàctica. Ens agraden!


Aquest article s'ha fet participant en xarxa en els actes de cloenda dels homenatges a Joan Amades. Diferents blocaires han participat, tots editant al mateix moment -12:00 h.- un post sobre Joan Amades. Podeu llegir els interessants post d'altres companys punxant ací.

Aprofitem per a felicitar als promotors d'aquesta iniciativa en la xarxa, que com diu Víctor Pàmies, ha passat a ser per uns moments una plaça pública on cadascú s'ha unit compartint les seues pròpies experiències.

5 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Tota la imatgeria popular que recull Amades és fantàstica. En van fer una exposició al Palau Moja de Barcelona, on treballo i va ser una alegria per als sentits. Han publicat el catàleg de l'exposició, que et recomano, sens dubte.

Mon ha dit...

Molt bon post, ple de pinzellades del costumari

Sàlvia ha dit...

Ja he vist el catàleg en la xarxa. Ho he anotat per a poder-l tenir. l'autèntic plaer seria haver vist l'exposició, Víctor. Eres un privilegiat.
Besadetes i felicitacions per la iniciativa. Saps que pots contar amb els meus raconets per a qualsevol activitat de foment i difusió de la nostra cultura, també a pinzellades de colors.

Sàlvia ha dit...

Mon, m'ha encantat la làmina de la garrofa que has ficat al teu blog. Pinzellades que il·lustrent un post molt interessant.

Salutacions

Galderich ha dit...

Sàlvia,
Perfecte apunt amb una de les meves debilitats: la imatgeria!
Un bon repàs visual per fer-nos una idea del Costumari.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...