dimecres, 3 de març del 2010

Alicia en el País de les Meravelles/ Alicia en el País de las Maravillas / Alice in Wonderland (1)


Il·lustració sobre Alícia, Del Rey

Suposem que després de veure la versió cinematogràfica de Tim Burton sobre Alícia al País de las Meravelles els xiquets tindran una visió diferent dels personatges de Lewis Carroll, perquè fins ara quasi tots tenim en l'imaginari gràfic a "l'Alícia de Walt Disney". Hem dit moltes altres vegades, en aquest blog, que l'estètica del llenguatge gràfic també s'aprèn; però açò és impossible quan sols se'ls dona als menuts un sol model. Cal diversificar, obrir camins, educar la mirada, fer-se crítics,...

Us proposem un passeig per diferents il·lustracions sobre Alícia, molt diferents en tècnica i estil, cada il·lustradors mostrant la seua pròpia visió... molt enriquidor. Després, cadascú podem fer una tria en funció dels gustos personals.

Alicia en el País de les Meravelles: il·lustracions/ Alicia en el País de las Maravillas: ilustraciones / Alice in Wonderland: illustrations / Alice aux Pays des Merveilles: illustrations

Lisbeth Zwerger

Alison Jay

7 comentaris:

sw ha dit...

Olá Sàlvia,
Mais uma vez parabéns, o conjunto destas Alices é simplesmente maravilhoso. Todos os dias aprendo coisas novas com o teu blog. É muito bom... Obrigada!!

Violeta Caamaño ha dit...

Hola!

Abans de res, felicitats pel blog, sóc seguidora i m'assabento de moltes coses gràcies a vosaltres, jeje.
M'agraden molt aquestes entrades temàtiques que publiqueu, i aquesta d'Alícia m'ha fet molta gràcia; és un conte que m'agrada especialment, a més, la primera entrada que vaig publicar al meu blog va ser una il·lustració d'Alicia que havia fet.
Felicitats de nou!

Salut!

isabel ha dit...

Desde niña he adorado este cuento y ver estas preciosas ilustraciones me ha producido un gran placer.
Como siempre ,¡ENHORABUENA!

Jesús Ge ha dit...

Estupenda recopilación, Sàlvia.

Un beso muy fuerte.

Allau ha dit...

Molt bona col·lecció, Sàlvia, potser te'n prendré alguna per la meva sèrie.

La pel·li d'en Burton no és ben bé una adaptació, sinó una recreació (por que em fa!) Ara, els carrollians de pro comencem sempre per Tenniel.

Anònim ha dit...

Estic d'acord: Tenniel és el principi i, casi, el final. Hi veig reflectit l'esperit del conte. Aquesta mostra és molt interessant però la majoria em suggereix més aviat por...
Lo de Disney no té nom: Van agafar el conte de Lewis Carroll (lliure de drets) i van fer una adaptació sobre la que han posat copyright. De fet,la peli es deia "Disney's Alice in WOnderland", que ja et val.
Si ara vols fer una peli sobre aquest conte ja et vindrà a veure un advocat i aviam com t'ho arregles. Probablement t'ensurtis però et retallaran qualsevol cosa que aparegui remotament en les seves pel·lis encara que siguin idees de Lewis Carroll o hagin copiat l'aspecte de les il·lustracions de Tenniel (Humpty Dumpty, per exemple).
Suposo que Tim Burton ha caigut a la trampa pel plaer de dirigir aquesta història meravellosa però...

Sàlvia ha dit...

Que enriquidora ha estat esta conversa sobre Alícia. Gràcies per les vostres aportacions, amic. Prenc bona nota.

Besadetes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...