diumenge, 18 d’abril del 2010

ABCdario: àlbum il·lustrat de l'editorial Nórdica Libros



Hi ha llibres que, des de la seua coberta fins al final, t'atrapen. Són joietes que cal destacar en aquest blog. Us volem xerrar de ABCdario, d'Antonio Ventura i amb il·lustracions de Noemí Villamuza, un llibre de editat per una editorial amb un fons bibliogràfic molt interessant, Nórdica Libros.

En el armario guardo un árbol con manzanas verdes.

Desde el balcón el niño mira la calle.

La cama es una barca que navega entre sueños.

El dodo es un duende con plumas.

...

I així, poc a poc, anem trobant en cada lletra de l'abecedari tot un món que fa que els adults lectors retrobem la nostra infantesa i que els xiquets lectors recreen els seus propis somnis, cosits punt a punt per paraules i imatges. Tot està tan ben filat, text i il·lustracions, que sembla que aquest àlbum il·lustrat siga una creació d'un sol autor. Per aconseguir-ho s'han necessitat tres anys de llavor conjunta i els resultats són excel·lents, impressionants.


El color roig és el que fa de fil conductor de tot l'abecedari. El contraste el fica el color blanc del paper, d'una textura especial; el negre i els grisos són el que donen forma a la il·lustració. Noemí Villamuza ha aconseguit amb els seus llapis crear el particular món que Antonio Ventura imagina.

Des de 'Edat Mitja fins ací són molts els abecedaris que s'han creat adreçats als xiquets, amb l'objectiu pedagògic d'aprendre a llegir i escriure. Hi ha autèntiques joies miniades, però aquest nou abecedari res té que envejar a les obres clàssiques.


Segons ens diu el propi Antonio la inspiració va començar per la lletra "M", partint de la lectura del llibre de Fernando Alonso El duende i el robot -així que se li rendeix un xicotet homenatge:

La mariposa es una flor que vuela

Els xiquets tenen la seua pròpia lletra, la "Ñ" de niño:

La Ñ busca a un niño que la quiera

Ens agrada que l'editorial Nórdica Libros haja fet aquesta aposta literària-il·lustrativa de la que grans i menuts podem gaudir. És un d'aquests llibres que cal anotar per a regalar -o autoregalar-se- en el Dia de Llibre i de Sant Jordi.

Molt recomanable per a totes les edats! No se'l podeu perdre!


6 comentaris:

isabel ha dit...

Tiene una pinta estupenda,para el curso que viene lo apunto en la lista para comprarlo.Este año ya queda poco presupuesto.
Como siempre estupenda entrada.
Un abrazo

Sàlvia ha dit...

Es una preciosidad de libro, de estos que hay que leer y releer. Son este tipo de libros los que deben de llegar a manos de los niños y somo las bibliotecas las que nos tenemos que ocupar de estas selecciones.
Claro, el problema es "la pasta". Este año yo también voy de recortes y ... Pero vale la pena poco y bueno que mucho y mediocre.
Besadetes amb pluja de colors.

Anònim ha dit...

Me lo anoto. Gracias. Espe ;)

Sàlvia ha dit...

Es un buen apunte. Un libro interesante para niños y adultos.

Eva ventura Company ha dit...

És una delícia de llibre, molt poètic, amb una prosa molt bella i unes il·lustracions guapíssimes! el demano i també veurem el video amb els infants, que és molt motivador per aprendre castellà.

Sàlvia ha dit...

El llibre és preciós i el complement que Diego, l'editor, fa del llibre amb el vídeo en sembla molt bó. Espero que gaudiu de les imatges i de la seua lectura.
Besadetes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...