divendres, 20 d’agost de 2010

¡Qué calor! / Tinc calor...: àlbum il·lustrat per als més menudets


Uf què calor que fa! Això és el que pensen els animals d'aquest llibre, ¡Qué calor! -en català, Tinc calor...-, de Mako Taruishi, editat per l'editorial Corimbo.

Els animals tenen molta calor i van buscant una bona ombra on refrescar-se un poc, però... cada vegada que troben una ombra es troben en una animal, que és el que en realitat ombreja, així que... sempre hi ha algun animalet o animalot que tindrà calor, o no? Cal buscar una solució per a que tots puguen refrescar-se. I és que sempre hi ha solució que pot arreglar els problemes, cal pensar-hi i si ho fem entre tots segur que la trobem, com ho fan els animals d'aquesta simpàtica història. Una història encadenada que, a més, permet una ràpida memorització del text, el que invita a llegir-ho moltes vegades.

El color groc de fondo va donant al llarg de la història una sensació de calor intensa que, al final, acaba en una refrescant i reparador bany de color blau. La senzilles gràfica dels personatges ajuda als més menudets a identificar-se millor amb els seus problemes de calor.

Mako Taruishi és un il·lustrador que ens agrada i agrada molt als xiquetes i xiquets. Llibres com El papa que tenia 10 hijos o La carta de Papá Noel són també molt originals. Ens agradaria que altres llibres seus s'editaren al nostre país.

4 comentaris:

Carmen ha dit...

Felicidades por este fantástico blog. He hecho un primer recorrido por él y me ha fascinado lo que he encontrado. Va a ser muy útil para mi trabajo.
Gracias por estar aquí y nos veremos de vez en cuando.
Muy buena la entrada de La fotografía y el dibujo... me parece una idea muy interesante.
Un abrazo. Y ¡¡Ojo con el calor!!!

Aaahhh!!! si tienes un ratito te invito a pasear por el mio.

Tòssia ha dit...

El meu marit el va comprar en una incursió a la Fnac i a la nena (3 anyets) li encanta!! Li agrada avançar-se a la història i endevinar de qui és cada ombra abans que no es vegi l'animal.

Sàlvia ha dit...

Hola Carmen! Compartimos amor i il·lusión por el arte. Este blog está hecho con el objetivo de dar a conocer a los niños y jóvenes la gran riqueza que hay en las ilustraciones (libros, artistas, webs...) y aportar algunas pinceladas motivadoras para que ellos se conviertan también en artistas.
Gracias por tus amables palabras y espero que te sea útil a lo largo del curso escolar.
Nos leemos.
Besadetes

Sàlvia ha dit...

Ei, Tòssia, veig que el llibre ja està en les mans de qui correspon, una nena lectora! Penso que és deure dels adults (pares, mestres, bibliotecaris...) ficar aquests preciosos i interessants llibres en els ulls dels menuts, per a enriquir la seua educació literària i estètica. Malauradament hi ha molts llibres infantils boníssim i un gran desconeixements d'ells per part dels adults (a més, crec que no se'ls valora suficient).
La teua filla fa un tipus de lectura molt completa amb el llibre, avançant i pressuposant el que vindrà (això és molt important per a la lectura de més adults). La veritat és que el llibre és superdivertit, sobretot si es llig amb la companyia d'un adult.
Gràcies per passejar-te per ací i deixar el teu comentari.
Moltes besadetes (i pessigolles per a la teua filla)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...