dissabte, 18 de desembre del 2010

Escriptura intimista / Escritura intimista


 Hi ha paraules que s'escriuen millor en la pared 
(il·lustració de Gabriel Pacheco)

Fotografia i art, una relació directa: Ruadh DeLone


Fotografia i art, versions fotogràfiques de reconeguts quadres de la història de l'art amb protagonistes infantils, en la seua majoria, i amb un cert humor -molt intel·ligent, per cert-. Aquesta és l'obra de Ruadh DeLone, fotògraf holandès, que ens mostra un retrats exquisits, plens de tendresa.

Sabríeu reconèixer a quins artistes i el nom de les pintures versionades en aquestes fotografies?












dijous, 16 de desembre del 2010

Colores para columpiar el frío / Colors per gronxar el fred



Deixem-se gronxar pels colors 
(il·lustració de Sebastiaan Van Doninck)

Àngels jugant: il·lustracions d'Evelina Oliveira / Ángeles jugando / Angels playing


No poden faltar, en qualsevol betlem que muntem, les figures angelicals. Els àngels tenen un gran paper en tota la tradició nadalenca i ara hem descobert que també tenen una vessant juganera: per la nit juguen amb la lluna i pel dia és el vent el que pentina els seus cabells. Mireu les il·lustracions d'Evelina Oliveira i ho comprovareu.




dimecres, 15 de desembre del 2010

Jocs en la tardor / Juegos en el otoño / Fall Games


A la tardor els óssos juguen, ho passen bé abans d'hibernar
(il·lustració de Daniel Howarth)

Nans i donyets juguen al bosc nevat: il·lustracions de Lennart Helje


Malgrat estar en la tardor ja hi ha molts llocs on el paisatge està nevat, que fa molt de fred. La blancor i la llum de la neu dona al bosc un caire màgic i especial. El bosc... un lloc on viuen, entre altres els elfs, gnoms, donyets, fades, nans...

Els nans i donyets són també éssers que ajuden al Pare Noel al llarg de tot l'any. Ací us en fiquem uns quants, en plena nevada, jugant amb els animals pel bosc. Estes il·lustracions tan xules són de Lennart Helje, amic dels donyets, que visita moltes vegades el bosc de la imaginació i el plasma amb gran bellesa amb els seus pinzells. Què us sembla?


















dimarts, 14 de desembre del 2010

Zoo: àlbum il·lustrat de Suzy Lee


Hi ha llibres que la seua aparença és tan senzilla que si sols li donem un cop d'ull no acabem de fer-se a la idea del seu autèntic contingut. Això és el que passa amb Zoo, un àlbum il·lustrat de Suzy Lee, publicat per l'editorial Los cuatro azules

Una visita al zoo amb tota la família es converteix, segons per a qui, en tota una aventura pel bosc, per la selva. Els pares fan una visita didàctica i informativa mentre els fill viuen l'aventura amb els animals. Així, Suzy Lee il·lustra el zoo que veuen els pares amb l'escala de grisos, com en una pel·li en blanc i negre, muda; el zoo vist pels xiquets, als que els introdueix un paó reial, és una eclosió de color, de soroll, de llibertat.

Les il·lustracions fetes en ceres, aquarel·les, collage, etc mostren a la perfecció els dos mons que coexisteixen, el contrast entre ells. És el color el que ens ajuda a mostrar els sentiments, les emocions... la vida.

Un llibre molt bonic i interessant per als menudets: una mirada fresca, neta, imaginativa i acolorida... al món.



Un món al cap: il·lustracions de Claire Barone / Un mundo en la cabeza / A world in your head


Varem començar, quasi sense adonar-se'n, col·leccionant il·lustracions de personatges que porten diferents coses al cap -a més dels cabells, clar-. Són molts els il·lustradors que amb la seua imaginació van  decorant els cabells i creanttot un món damunt del cap, quin més original!

Hui us recomanem donar-li una llarga ullada a les il·lustracions de Claire Barone. Unes imatges plenes de delicadesa i que porten al cap tot un món, casacú d'ells d'acord al que el personatge viu o imagina. Preciós!











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...