dissabte, 31 de desembre del 2011

2011.... ciao!


Últims moments per a 2011 (il. Lotta Nieminen)

Adéu a 2011 / Adiós a 2011 / Goodbye to 2011

2011 mira cap el futur (il. Francesca Cosanti)

L'any 2011 se'ns ha quedat vell. Ara va acomiadant-se de tots i totes i mirant el futur proper, 2012. Un misteri que prompte es desvetllarà. Així veuen l'any vell els il·lustradors.

L'últim brindis de 2011, il·lustració de Matias Lapegüe

Sembla que 2012 no vol vindre, il·lustració de Peter de Sève

Esperant les dotze campanades, il·lustració de Núria Feijoo

Aquestes dos amigues han començat el brindis abans d'hora, il·lustració d'Inge Löök

 També l'any vell es pren els 12 grans de raïm, il·lustració de Jovcho Savov




divendres, 30 de desembre del 2011

...A punt de néixer / ... A punto de nacer / ... To be born


L'any nou està a punt de néixer
(il·lustració de Laimonas Šmergelis)

Les il·lustracions d'Antonio João Santos -João Rodrigues- João Rodrigues


Les il·lustracions de Antonio João Santos -João Rodrigues- tenen una tendresa especial. Els rostres, els cors i ocells que solen aparèixer, la nit plena d'estrelles, la simpatia dels personatges....En el cel, mar o terra sempre conserven la seua personalitat. Cada imatge podria portar a una narració i amb totes juntes fer-ne una global. S'animeu?

Podeu veure més il·lustracions d'aquest artista en aquest mateix blog.












dijous, 29 de desembre del 2011

Calendari il·lustrat, de Nina Chen / Calendario ilustrado / Illustrated calendar 2012


Comencem a preparar el nou calendari per 2012. Cadascú que trie el seu i se'l edite, però nosaltres us proposem aquestes imatges, de Nina Chen, on la tipografia i les il·lustracions formen un conjunt excel·lent. Està en anglès. Nosaltres sols cal que fiquem els dies de l'any.












Les il·lustracions de Renee French (Rainy Dohaney)


 En blanc i negre, amb llapis, Renée French (pseudònim de Rainy Dohaney) crea un món que ens inquieta: cases que semblen cobrar vida, arbres que són la pròpia ombra, cares sense rostre, l'obscuritat del vent... sols els animals semblen tenir tendresa. Un món surrealista i fantàstic que sembla real. Molt original.









dimecres, 28 de desembre del 2011

Narcís lector: versió / Narciso lector: versión / Narciso reader: version




Hi ha versions adaptades d'obres d'art que, malgrat la versemblança tècnica i temàtica, tenen un to molt personal. Això ho podem veure en aquests dos quadres: el primer és Narcís, de Caravaggio, el mestre del tenebrisme;  el segon és una versió d'Emilia Dziubak, amb l'originalitat de substituir l'aigua de l'estanc per un llibre que li torna el seu reflex.

La versió té molt de retrat psicològic lector. Ens agrada!!!! Molt interessant.

Fermín y los Reyes Magos: llibre il·lustrat sobre els desitjos i la realitat



 S'apropa el dia en que SSMM Melcior, Gaspar i Baltassar donaran un tomb per les nostres terres repartint llibres, joguines i il·lusions. Però les xiquetes i xiquets han d'estar assabentats que els Reis Mags no sempre porten tot allò que demanem.

Fermín y los Reyes Magos és un llibre d'Antonio Vicente, amb il·lustracions de Carmen Queralt i editat per Narval. Estem davant d'una narració tendra i original que ens parla d'un xiquet, Fermín, que descobreix quin són els regals que de debò importen. Un llibre adreçat, especialment a xiquets que no poden tenir-ho tot y Reis que no els ho poden portar. Un llibre per a tot tipus de Reis Mags: rics i pobres, volguts i temuts, perduts i trobats; i per a tot tipus de Fermins: inpacients i vagues, moderats i insaciables.

Un llibre molt interessant, més en la crisi econòmica que estem passant on, per una banda, se'ns incita constantment a demanar i consumir i, per altra, a que siguem moderats i no gastem (més encara, hi hauran cases enguany en que els xiquets no tindran cap regal). Una lectura molt recomanable!



Monstres monstruosos / Monstruos monstruosos / Monstrous monsters



Semblen taques de tinta sobre el paper en blanc, però són els monstres que crea Stefan Bucher. Simpàtics, moderns, negres. La seua senzilles els fa atractius. Què us semblen?














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...