dimarts, 9 d’octubre de 2012

Xiquets i xiquetes atrapats per la lectura / Niños y niñas atrapados por la lectura / Children caught up in reading


La lectura és un dret i un plaer de la que tots els xiquets i xiquetes deurien de gaudir; però uns no tenen llibres i altres no hi volen (està desequilibrat aquest assumpte). És veritat que en els països de l'anomenat "Primer Món" cada vegada els menuts i joves lligen més, però  de vegades la lectura és imposada, no està ben seleccionada, no es tenen en compte els interessos del propis xiquets, se'ls fa exàmens després de llegir, sols es té en compte la tècnica lectora... un grapat de supòsits que més que afavorir els arrels per la lectura i l'hàbit lector predisposen als xiquets en la seua contra.

Un lector no neix, es fa. Som els adults els que amb estima, bons llibres i molt de joc i temps compartit els introduïm pels camins de la lectura. Nosaltres els ajudem a descobrir el plaer de llegir, de conèixer, d'imaginar i després seran ells els que vagin descobrint els seus propis camins.

Els lectors i lectores coneixem tots els avantatges de llegir i amb afecte i estima hem d'aconseguir que ells també ho descobreixen. Imposant, manant, obligant, bonegant,... farem que avorrisquen la lectura, amb tots els problemes acadèmics i de desenvolupament psicològic i intel·lectual que això comporta.

Llegim per a que llegeixin, compartim la lectura.  Allò que estimem, estimaran. Llegim en tots els suports, diversos gèneres literaris, incloent les il·lustracions, documentant-se amb els llibres d'informació, escoltant la lectura d'altres... Llegim amb tots els sentits i sentiments.

Ací teniu una selecció de xiquetes i xiquets llegint, de diferents cultures i països i tots, tots, atrapats per la lectura. I vosaltres? Ens encantaria rebre les vostres fotografies llegint!2 comentaris:

Lídia ha dit...

Son unes fotografies meravelloses....
Una abraçada.

Sàlvia ha dit...

M'encanta q t'agradin. Els nens i nenes lligen molt i ací tenim bona prova.

Besadetes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...