divendres, 23 de novembre de 2012

La merienda: nou àlbum il·lustrat de Kveta Pacovska


Hui us volem recomanar el nou llibre de la gran il·lustradora Kveta Pacovska: La merienda, editat per Kókinos. Al igual que els altres llibres de Kveta estem davant d'un original àlbum il·lustrat on la imaginació no té límits i té l'empremta personal d'aquesta artista, la gran dama de la literatura infantil i arquitecta de llibres.

Personatges molt original passegen per aquesta reunió d'amics per a berenar. La xiqueta-amfitriona invita a la lluna, un caragol, uns cercles de colors, una titella, la "C" majúscula, un rinoceront o un pallasso. Lògicament tots junts fan una mescla explosiva i per molt que intentem imaginar-s'ho es quedarem sorpresos i bocabadats, pàgina rere pàgina. Les magnífiques il·lustracions s'acompanyen d'un breu text, com les cançonetes infantils de jocs, ratllant el non-sense. Pestanyes que s'obrin o que li donen la volta al llibre, colors forts i brillants, sorpreses amagades dins d'espais inversemblants. Com hem comentat abans el llibre segueix l'estil dels altres que ja coneixem de Kveta Pakovska, però no per això deixa de sorprendre'ns.

Un llibre fantàstic per a gaudir de l'art, endinsar-se en la imaginació i jugar amb el paper. És veritat que l'obra va adreçada a un públic menut, però és d'aquests llibres-art que no tenen edat. Us invitem a berenar i gaudir dels colors.

Aprofitem per a recomanar-vos altres llibres de Kveta Pacovska, són llibres d'autor o llibres experimentals, tots molt recomanables i fantàstics per endinsar-se al món de l'art. Llegir amb els cinc sentits. Caldria que, al menys, estigueren en totes les biblioteques. Ens agradaria que es publicaren ací la resta dels seus llibres.

-Uno, cinco, muchos. Editorial Kókinos
-El pequeño rey de las flores. Editorial Kókinos
-El teatro de medianoche. Editorial Montena
-La Cenicienta. Editorial Kókinos
-Colores, colores. Editorial Kókinos
-Caperucita Roja. Editorial Kókinos
-Hasta el infinito. Factoría K de Libros


Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...