dilluns, 3 de desembre del 2012

El libro que se sentía sólo / El llibre que se sentia sol


Cada vegada es publiquen més llibres sobre la lectura i els propis llibres. Hui us volem recomanar El libro que se sentía sólo / El llibre que se sentia sol, de Kate Bernheimeri amb una fantàstiques il·lustracions de Chris Sheban, editat per Juventud.

Ens narra el que li passa a un llibre que se sent molt feliç quan el llegien a la biblioteca i els xiquets se l'emportaven a casa. Però el temps passa i, poc a poc, el llibre va fent-se vell. Ja quasi ningú el llig i es troba molt sol. Fins que un dia, una xiqueta troba el llibre entre les prestatgeries i comença a repassar i llegir les seues gastades pàgines. S'extableix una forta connexió entre la xiqueta i el llibre, però... s'han de separar i...

Un llibre encantador, imaginatiu i interessant que invita a llegir-lo i rellegir-lo i a xerrar del procés de la lectura i de la importància de tenir respecte per la lectura, més enllà del pas del temps. Sembla que hui en dia sols ens interessa llegir les novetats bibliogràfiques -algunes d'elles pura brossa-, apartant llibres que tenen ja un temps. Cal recuperar i llegir tot tipus de llibres, incloent els clàssics, també en la literatura infantil. Modernitat i classicisme, en el text, el contingut i les il·lustracions. De fet, ens alegra comprovar com algunes editorials estan reeditant llibres que els lectors busquen i que era molt difícil d'aconseguir.

La trobada del lector/a amb el llibre sempre té un pessic de màgia i tots els xiquets i xiquetes deurien d'experimentar-la.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...