dissabte, 22 de setembre del 2012

Les il·lustracions d'Artisalma: jocs onírics



Hui volem compartir amb vosaltres unes precioses i inquietants il·lustracions d'Artisalma -Birgitta Lopez-. La seua tècnica, entre el fotomuntatge i la il·lustració, produeix un efecte força interessant. La majoria d'obres tenen pinzellades de surrealisme, una fantasia onírica que impressiona, sobretot en les imatges en que nines substitueixen a xiquetes fent una versemblança de la infància.


















Fem ganyotes? / Hacemos muecas? / Grimacing do?


Fem ganyotes? Sempre es divertit veure, sobretot a les xiquetes i xiquetes, com transformen la seua cara amb estranyes expressions per tal de fer sortir el somriure a l'interlocutor.

Les il·lustracions de Silvia Lopez Chavez ens mostren aquestes "carotetes" d'una manera genial.






dimecres, 19 de setembre del 2012

La lluna, reina de la nit / La luna, reina de la noche / The Moon, Queen of Night


Una corona d'arbres per a la reina de la nit, la lluna.
(il·lustració d'Úrsula Brage)

Ciutats de conte / Ciudades de cuento / Cities of tale


 La majoria d'il·lustracions que anem penjant al blog estan plenes de personatges, reals o imaginaris, però... s'heu preguntat en quin lloc hi viuen? En pobles menuts o en grans ciutats, a la vora del mar o dalt de la muntanya, en grans gratacels o en cases rurals,... Els pobles i les ciutats són el niu de la gent, el seu habitacle social. 

Hui volem compartir amb vosaltres les il·lustracions de Tomasz Pietrzyk. Pobles imaginaris, ciutats de conte, urbes medievals i en cap de les il·lustracions apareix un sol personatge que li done vida i habitabilitat, curiós -pobles fantasmes?-.

Així, mirant les il·lustracions se'ns ha acudit que seria interessant que preguntareu als vostres alumnes, i a vosaltres mateix, quin dels personatges de conte que coneixeu podria viure en algun d'aquests pobles i el per què. Serà la Blancaneus abans d'anar-se'n al bosc? Pot ser que hi siguen el refugi d'alguns pirates? Us sembla que l'haja dissenyat un dels porquets, el més espavilat? ...? S'imagineu que la Ventafocs treu el cap per alguna de les finestres? Ja ens conteu, val?

Les il·lustracions no sols ens serveixen per enriquir la mirada, per gaudir de l'art, també ens obrin la porta a la imaginació i ens aporten molta informació. Passar de la il·lustració al text ens resulta força senzill.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...