divendres, 7 de desembre del 2012

Muntant el Betlem / Montando el Belén / Mounting the Bethlehem


El muntatge del Betlem és tot un joc per als xiquets i xiquetes,
com anar canviant les figuretes i jugar amb elles.
(il·lustració de Reimao)

Il·lustracions de Pare Noel / Ilustraciones de Papá Noel / Illustration of Father Noel

Il·lustració de Yulia Brodskaya

Pare Noel és un dels protagonistes d'aquestes properes festes nadalenques, així que anem a veure com l'il·lustren els artistes.

Pare Noel / Papá Noel / Père Noël / Father Noel / Pai Noel / Babbo Natale

Il·lustració de Arnaud Peron

 Il·lustració de Francois Ruyer

Il·lustració de Jared Chapman

 il·lustració de Phoebe Wahl

Il·lustració de Sandra Conejeros

Il·lustració de Seth Fitts

Il·lustració d'Adam Pękalski

Il·lustració d'Aurélie Guarino

Il·lustració de Gaspar Tamas

Il·lustració de Jim Field

Il·lustració de Joy Williams

Il·lustració de Linda Pakkas

Il·lustració de Martin Wittig

Il·lustració d'Óscar T. Perez

Il·lustració de Sarah Huska

dijous, 6 de desembre del 2012

Atxim! Vaja refredat! / Atchim! Vaya resfriado! / Sneezing! Go cold!


Ja estan ací els refredats!
Per tot arreu se sent un cor de gent que canta: Atxim!!!
(il·lustració d'Elodie Bossrez)

El lápiz, de Paula Bossio: llibre homenatge al joc, el dibuix i la creativitat


Fomentar la creativitat, la imaginació i el joc artístic és un dels objectius d'aquest blog. Per això, quan trobem llibres com El lápiz, de Paula Bossio, no podem deixar de recomanar-lo. Està editat per Fondo de Cultura Económica, dins de la seua col·lecció A orillas del viento.

Lo que me gusta de este libro es que tiene una gran carga emocional y así mismo de creatividad mostrada en pocas páginas y un par de trazos, ens diu l'autora. Una xiqueta troba l'extrem d'una línia i va seguint-la al llarg de les pàgines comprovant com va transformant-se en una bombolla, un drac, un estenedor per a penjar joguines,... i anem veient com ella interactua en aquestes transformacions. La línia és un traç que algú ha fet amb un guix o un llapis, però és sobretot una guia i objecte de diversió, d'invenció, de creativitat.




El llibre és tot un homenatge al joc, al dibuix i a les seues infinites possibilitats. Cada pàgina serà tota una sorpresa per als lectors (no sols els menuts, també als adults). Un llibre molt recomanable.


Les il·lustracions futuristes d'Ali Kiani Amin


Personatges sortits dels futur que emergeixen com entre pàgines de còmics futuristes, així són les il·lustracions d'Ali Kiani Amin. Entre llums, metalls, cyborgs que tenen tota la bellesa freda de la tecnologia i la tendresa de la seua part més humana. Herois o malvats? No saben el seu origen, però se'l podem inventar.








dimecres, 5 de desembre del 2012

Abuelas de la A a la Z: llibre il·lustrat, homenatge a les àvies


Les àvies són especials, són doblement mares i els seus mims i estima tenen un encant màgic. Però no totes les àvies són iguals, hi ha de diferents tipus. Això si, totes les àvies necessitem cada dia besadetes i abraçades, dels fills i nets (tot doble, com doble és la seua estima).

Raquel Díaz Reguera acaba d'editar un preciós i molt simpàtic llibre que és tot un petit homenatge a les àvies: Abuelas de la A a la Z, editat per Lumen. Són 29 àvies diferents, cadascuna amb les seues peculiaritats, per això el seu nom és especial i personal: "abuela Conseguelotodo", "abuela Regalona", "abuela Costurera", "abuela Cocinilla", etc... A més, aquest llistat d'àvies s'acompanya d'un joc per endevinar les frases més característiques de cadascuna d'elles i un joc d'observació, doncs cal trobar unes claus que l'"abuela Desmemoriada" ha perdut en una de les il·lustracions.

Un homenatge a les àvies, més que merescut. Un llibre fantàstic per a regalar aquests Nadals, sobretot si la seua lectura es comparteix: àvies-pares-nets. I vosaltres..., cóm són les vostres àvies? Segur que s'assemblen a alguna de les del llibre. I si li regalem el llibre a les àvies i el compartim?

Us fiquem un tastet:





Nadal: il·lustracions d'Ewa Ludwiczak / Navidad: ilustraciones de Ewa Ludwiczak / Christmas: illustrations of Ewa Ludwiczak


Les il·lustracions de Ewa Ludwiczak tenen un toc infantil que ens encanten i segur que també als xiquets i xiquetes.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...