divendres, 15 de març de 2013

Frankenstein: llibre infantil il·lustrat per Dani Cruz


El monstre de Frankenstein és un dels més populars, entre els grans i els menuts. Ara els més xicotets tenen l'oportunitat de gaudir d'una adaptació molt simpàtica feta per Eva Rodríguez i unes magnífiques il·lustracions de Dani Cruz, publicat en l'editorial Jaguar: Frankenstein

La història de Mary Shelley és força coneguda: es trobem a Víctor, un xiquet que és un gran amant de la ciència. Llig tot el que cau a les seues mans i fa experiments als seu laboratori, que té instal·lat a l'habitació. Aleshores, en un d'aquests experiments, dona vida a un ésser quasi humà, un monstre creat per convertir-se en el seu amic.

Pèro quan veu que l'experiment ha estat un èxit... s'espanta i surt corrent. Justament és aleshores quan comencen a sortir els problemes i... La "criatura" es sent sola i rebutjada per la resta de xiquets -un monstre molt lleig però amb molta tendresa i bon cor-, així que decideix buscar al seu creador per demanar-li un favor especial, a contrapartida de la passada que li ha fet al crear-lo i abandonar-lo. Les il·lustracions de Dani Cruz són genials per representar aquesta dicotomia del monstre: d'apareça terrible i amb un gran cor.

Una molt interessant adaptació d'aquest clàssic que ens dona peu per a introduir molts temes interessants i actuals, a més de la literatura de terror -que tan agrada als xiquets i xiquetes-.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...