dilluns, 7 de març de 2016

Empar, fallera major infantil: llibre de teatre infantil sobre la superació personal, amb ambient faller


Ja estan ben propet les falles valencianes i hui tenim el plaer de presentar-vos un llibret de teatre infantil fantàstic, Empar, fallera major infantil, de la nostra amiga Fani Grande, amb il·lustracions de Ramón Pla i editat per Bromera

Empar és una xiqueta, grassoneta i molt simpàtica, intel·ligent i bona lectora -tastallibres, paraula que ens agrada molt-, que vol ser Fallera Major Infantil de la seua falla i lluita per aconseguir el seu objectiu amb totes les seues forces i recursos -que són molts i ben variats-, demanant ajuda als adults que l'envolten i l'estimen molt. Empar és pura vitalitat i passió, és molt conscient de la realitat que l'envolta i ella, amb la seua personalitat, té estratègies per a que el seu pla aplegue a bon port. Es un personatge que enamora des de les seues primeres pàgines, un excel·lent exemple de com la literatura infantil tracta amb enginy i bon fer els problemes i sentiments dels xiquets i xiquetes.

Però més enllà de l'ambient faller el llibre tracta de la superació personal, de la imaginació, dels recursos personals que van adquirint-se amb l'edat i l'educació -familiar i social-, de la lectura i la poesia, de la nostra realitat, del transcórrer del temps i la importància de viure el moment, de les emocions sentides amb profunditat, de no deixar-se emportar per les modes, del menjar i gaudir, de... tantes i tantes cosestes importants que anem descobrint amb la seua lectura -i que no volem desvetllar-vos- que fa del llibre una joieta. Molt recomanable, per a menuts i grans.

Les il·lustracions de Ramón Pla han captat a la perfecció l'ànima de la xicoteta Empar i ens fan gaudir de la seua espavilada tendresa.

A més, hem de confessar que coneixem ben de prop a la bibliotecària, Dolors, que en un dels capítols del llibre li aconsella a Empar alguns dels poemes i, això, ens ha encantat. Quin goig passar a ser un dels personatges d'aquest bonic i divertit llibre, quina emoció trobar-se acompanyant a aquesta xiqueta tan eixerida i lectora. Gràcies, Fani, moltes gràcies; et torne les besadetes que Empar li dona a Dolors, multiplicades amb tota la dolçor.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...