dijous, 16 de febrer de 2017

Dormir: 10 il·lustracions i un llibre / Dormir: 10 ilustraciones y un libro / Sleep: 10 illustrations and a book

Il·lustració de France Brassard

Continuem amb la nova secció que vàrem crear la setmana passada: 10 il·lustracions i un llibre / 10 ilustraciones y un libro / 10 illustrations and a book. Hui hem triat el tema de la son, de dormir. Diferents i variades il·lustracions que faran la delícia de grans i menut, acompanyades d'un llibre que us encantarà. Cada setmana anirem canviant la temàtica i desitgem que us siga interessant. Bona nit i dolços somnis.

Dormir: 10 il·lustracions i un llibre
Dormir: 10 ilustraciones y un libro
Sleep: 10 illustrations and a book

Il·lustració d'Alison Jay

Il·lustració de Jenny Keith-Hughes

Il·lustració de Glenn Zimmer


Il·lustració de Victoria Alessandrello

Il·lustració d'Akzhana Abdalieva

Il·lustració d'Annegert Fuchshuber

Il·lustració de Cécile Hudrisier

Il·lustració d'Elina RepkinaHi ha molts llibres infantils il·lustrats sobre el procés d'anar-se'n a dormir. La majoria de vegades el tema gira sobre la negativa dels xiquets/es (o animals-cadells) de dormir-se o sobre la por a la foscor. Doncs d'entre tots aquests llibre n'hem triat un que segur us encantara: ¡Quiero dormir!, de Michaël Escoffier i il·lustrat per Kris Di Giacomo, editat en Kókinos.

La història va contant-nos com César es prepara, com totes les nits, per a dormir amb un ritual persistent: fica el got d'aigua sobre la tauleta de nit, col·loca les sabatilles damunt la catifa, comprova que no hi ha cap monstre sota el llit, abraça ben fort al seu peluix preferit -Solo- i... de sobte comença a escoltar un soroll pesat i insistent que el desperta. És un ocell! Després serà un esquirol, més tard un ratolí... Què horror! No pot dormir-se. Necessita silenci!. Així, prepara de nou el seu ritual nocturn, de qualsevol manera, i se'n va al llit. Sembla que tot es calma, però... César comença a roncar, ben fort i aleshores és el monstre, que viu sota el llit, el que no pot dormir.

La història és molt divertida i l'inesperat final et fa esclatar a riure. Les il·lustracions són molt originals, juganeres, amb uns colors poc freqüents en aquest tipus de llibres. Precioses i molt divertides. Les tipografies són diferents; recolzen les il·lustracions, ressalten els diàlegs i arrodoneixen el tàndem text-il·lustració.

Un llibre perfecte per a compartir els pares i mares amb els/les fills/es abans de dormir, perquè sempre ve bé obrir la porta al somnis amb un bon llibre i un somriure.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...