dijous, 23 de febrer de 2017

Pintar: 10 il·lustracions i un llibre / Pintar: 10 ilustraciones y un libro / Paint: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Berk Öztürk

Un nou post de 10 il·lustracions i un llibre / 10 ilustraciones y un libro / 10 illustrations and a book. Hui hem triat el tema de la pintura i la creativitat, sobretot en els xiquets i xiquetes, pintant. Diferents i variades il·lustracions que faran la delícia de grans i menut, acompanyades d'un llibre que us encantarà. 
Sabeu que des d'aquest blog intentem ficar un granet d'arena en l'educació artística, en l'educació de la mirada, en el foment de la creativitat des de menudets. Mirant i llegint, compartint.

Pintar: 10 il·lustracions i un llibre
Pintar: 10 ilustraciones y un libro
Paint: 10 illustrations and a book
Il·lustració de Boris Kulikov

Il·lustració d'Aleksandra D. Chabros

 Il·lustració de Aiman A. ElSalam

Il·lustració de Dani Torrent

Il·lustració de Francesca Quatraro

Il·lustració de Deborah L. Chabrian

Il·lustració de Dran

 Il·lustració d'Isabelle Arsenault

Il·lustració de Laimonas Šmergelis


D'entre tots els llibres en que els xiquets i xiquetes són pintor i esplaien la seua curiositat per l'art i la pintura, hem triat el llibre de Marta Altés, Soy un artista / Sóc un artista, editat per Blackie Books en castellà i català (a més s'ha editat en molts altres idiomes, com a l'anglès, I am an artist, publicat per Macmillan Children's Books). 

És un magnífic llibre il·lustrat, adreçat als primer lectors que en narra amb molt d´humor com un xiquet s'apassiona tant pels colors i les formes que no pot deixar de pintar. Tot l'inspira i pinta per tot arreu i, clar, sa mare no està molt d'acord amb aquestes manifestacions artístiques infantils que van decorant tot l'espai per on passa el fill i el renya. Ell, obedient, li promet a la mare que no ho tornarà a fer i pensa que per a compensar-li allò que ha fet li deu de fer un regal. Pensa i repensa i... sorprenent i molt humorístic final.

Tot el llibre és una oda a la creativitat artística, impulsiva i absorbent. La creativitat infantil que de vegades no es desenvolupa per culpa dels adults (pares, l'escola, etc.). És fantàstic. Un llibre molt recomanable, també per als adults, doncs amb pinzellades d'humor ens ajuda a reflexionar sobre la creativitat i com desenvolupar-la o minimitzar-la. Estem segures que més d'un xicotet/a lector/a copiarà el modus facendi del protagonista.

A més, Marta Altés ha tret també un complement al llibre, Eres un artista / Ets un artista -en la mateixa editorial- en el que trobem moltes propostes d'activitats artístiques i s'acompanya per més de 100 enganxines.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...