divendres, 7 d’abril de 2017

Vaques: 10 il·lustracions i 1 llibre / Vacas: 10 ilustraciones y 1 libro / Cows: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Vanessa Prezoto

Esta setmana anem a recomanar-vos que li doneu una ullada a aquestes simpàtiques il·lustracions protagonitzades per les vaques. Vaques divertides, lleteres, voladores, valentes... Vaques, 10 il·lustracions i 1 llibre. Bon dia i bon profit.

Vaques: 10 il·lustracions i un llibre
Vacas: 10 ilustraciones y un libro
Cows: 10 illustrations and a book


 Il·lustració de Ximo Abadía

Il·lustració de Sally Ford

 Il·lustració d'Holly Kitaura

Il·lustració de Stefano Misesti

Il·lustració de Judy Martindale

Il·lustració de Francesca Assirelli

Il·lustració de Dorothy Stott

Il·lustració de Christine Battuz

Il·lustració d'Alex Pelayo


I acompanyen a les 10 vaques anterior una ben especial, La vaca Victoria, de Nono Granero, editat per Milrazones. Estem davant d'un llibre que té per protagonista a Victoria, Esta es la historia de la vaca Victoria. Se murió la vaca y se acabó la historia. Però no, no s'acaba la història, perquè, al contrari, ens dona pas a imaginar-se, canviant la rima, quines altres vides pot tenir la vaca Victoria.

Així, si haguera mort per una senda, lo que habría acabado so sería una historia, sino una... leyenda. I si la causa de la seua mort fora una pulmonia... aleshores acaba en una poesia. Així Nono Granero, amb unes il·lustracions superxules i plenes d'humor, va introduint-nos als diferents gèneres literaris, donant a més peu per a que nosaltres, els lectors/es escrivim una nova història, perquè aquest llibre no té fi.

Un llibre il·lustrat molt recomanable per a gaudir en solitari o en grup, una invitació a imaginar i crear o recrear, a somriure i inventar. Una proposta molt original que surt de la verbalització de Nono Granero -il·lustrador, titellaire i narrador- per plasmar-se en un llibre que és un autèntic joc poètic-il·lustratiu, una disbauxa que atrapa a tot tipus de lectors, adults i infantils.

Molt, molt recomanable. Una interessant barreja de la tradició oral amb el conte modern, del ritme amb el relat, de la senzilles il·lustrativa a la complexitat iconogràfica.

Us fiquem un tastet de les il·lustracions: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...