divendres, 28 d’abril de 2017

Veïns: 10 il·lustracions i 1 llibre / Vecinos: 10 ilustraciones y 1 libro / Neighbors: 10 illustrations and a book

 Il·lustració de Barbara Dziadosz

Aquest divendres volem compartir amb vosaltres la nostra bona convivència amb els veïns, com suposem que serà la vostra. En 10 il·lustracions i 1 llibre us proposem donar-se un bon tomb pel vostre barri i saludar o xerrar amb els vostres veïns, prendre's un cafenet, ajudar-los en la borsa de la compra... Anem-hi!

Veïns: 10 il·lustracions i un llibre
Vecinos: 10 ilustraciones y un libro
Neighbors: 10 illustrations and a book


Il·lustració de Neto Olivares

 Il·lustració d'Olga Ert

 Il·lustració de Viviana Brass

 Il·lustració de Tamaz Gogoladze

  Il·lustració d'Yuri Kuznetsov

  Il·lustració de Rafal Olbinski

 Il·lustració d'Ana Sanfelippo

 Il·lustració de Kinga Rofusz

 Il·lustració de Glenda Sburelin


I per xerrar de veïns res millor que donar-li una ullada al llibre d'Hélène Lasserre, il·lustrat per Gilles Bonotaux, Maravillosos vecinos, editat per BiraBiro (està tambè en català). Estem davant d'un llibre que té diferents lectures: la visual, un joc per anar buscant personatges i veure com les diferents estacions de l'any transformen el paisatge urbà, i la textual, amb un contingut ben interessant sobre la convivència i tolerància.

En un tranquil barri, en un edifici on viuen les ovelles, les coses van canviant perquè venen uns nous veïns, la família Llop. Les majoria d'ovelles no s'ho prenen molt bé, entre atemorits i intolerants. Però és que van aplegant més i més veïns: una cigonya que comença a fer reformes a casa, un porquet turista, un bou que enderroca murs, un cocodrils del Nil... i les ovelles intolerants van marxant-se del barri, tancant les seues cases i els seus negocis, Però les cases no es quedes buides, no, més veïns nous van aplegant i això li encanta al nostre protagonista, el xai, que a més d'enamorar-se es troba que per fi el barri té vida, deixa de ser tan i tan i tan tranquil.

Un llibre molt actual, ple de diversitat cultural, de tolerància i bona convivència. Un llibre que pel seu gran format, les xulíssimes i divertides il·lustracions, el joc visual que ens proporciona i el missatge que trasmet... trobem que és molt recomanable.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...