dijous, 1 de febrer de 2018

Avi: 10 il·lustracions i 1 llibre / Abuelo: 10 ilustraciones y 1 libro / Grandpa: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Richard Johnson

En aquesta secció de 10 il·lustracions i un llibre -de la que feia ja temps que no pujàvem res- volem tractar el tema dels avis. La relació entre els nets/es i l'avi és tan bonica i està tan carregada de sentiments que és difícil d'explicar amb paraules. 'El meu avi és el millor', conste.Avi: 10 il·lustracions i un llibre
Abuelo: 10 ilustraciones y un libro
Grandpa: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Vanessa Prezoto

 Il·lustració de Dani Padrón


Il·lustració d'Ekaterina Bowman

Il·lustració de Josée Bisaillon

 Il·lustració de Jennifer Dionisio

Il·lustració de Miguelanxo Prado

Il·lustració de Lisk Feng

Il·lustració de Seng Soun Ratanavanh

Il·lustració d'Andy San Diego


Hi ha un grapat de llibres infantils xulos i interessants que giren al voltant de l'avi. D'entre tots hem triat el de Catarina Sobral, Mi abuelo, editat per Limonero. L'hem seleccionat per un doble motiu: perquè ens permet veure la relació de les persones amb el pas del temps i per la seua qualitat il·lustrativa.

Adreçat als primers lectors, ens presenta a doble pàgina com els dos personatges principals, l'avi i el doctor Sebastián, viuen la seua vida. El net pot anar veient la diferència entre l'atrafegament del doctor Sebastián, la seua serietat i falsa importància -ratllant amb el ridícul algunes vegades- i el seu avi que passeja tranquil·lament pel parc, passa de les notícies diàries, escriu cartes d'amor, va a classe de pilates i té temps per a contar-li contes-. Un exprimeix el temps fins ofegar-lo i l'altre el disfruta assaborint-lo. Mentre un sembla que fa coses molt importants, se n'adonem que veritablement són les coses petites les que en enriqueixen i ens van gaudir de la vida, de la nostra i de la dels demés.

El temps com a protagonista, els pas generacional i l'experiència de la vida són temes de difícil comprensió per als xiquets i xiquetes i aquest llibre ens ajuda a tractar-lo des d'una mirada de nen. Ara que els adults reomplim en excés els temps dels xiquets/es, deixant-los molt poc per a que ells/es puguen gestionar-lo; ara que nosaltres donem l'example de que anem tan apurats pel temps que no en tenim ni per a jugar amb ells; ara que ens controlen a tota hora el temps... ara que ells/es estan creixent pense que és molt important tractar aquests temes i que junts puguem xerrar sobre quin estil de vida ens agrada més, en quin és el que millor compartim el nostre temps i com també és bó 'perdre el temps'.

Un llibre molt interessant, a la vegada que divertit. Una paràbola sobre el temps. Amb ulls de nen -com en les il·lustracions de Tonucci- recuperem el plaer de la contemplació de la bellesa i la vindicació de l'oci creatiu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...