diumenge, 10 de juny del 2018

Cartes: 10 il·lustracions i 1 llibre / Cartas: 10 ilustraciones y 1 libro / Letters: 10 illustrations and 1 book

Il·lustració d'Alice Wellinger

Aquest diumenge que tenim temps anem a escriure i enviar unes cartes. Sabem que el correu electrònic és molt més ràpid, però ens agrada això d'agafar el boli sobre un paper en blanc i narrar al nostre interlocutor allò que ens interessa dir-li. Després, doblar el paper i ficar-lo dins d'un sobre, amb el seu segell corresponent i anar a la bústia per introduir la nostra carta. Un llarg procés que s'inicia davant del paper en blanc i finalitza al llegir l'altra persona el nostre escrit.

En 10 il·lustracions i 1 llibre hui us mostrem molts sobres i cartes, plenes d'imaginació i art. S'animeu a escriure'n?

Cartes: 10 il·lustracions i un llibre
Cartas: 10 ilustraciones y un libro
Letters: 10 illustrations and a book 


Il·lustració d'Anna Forlati

Il·lustració d'Andrea Joseph

Il·lustració de Maja Veselinović

Il·lustració de Gürbüz Doğan Ekşioğlu

Il·lustració d'Ellen Lambrichts

Il·lustració de Raquel Díaz Reguera

Il·lustració de Sasha Ivoilova

Il·lustració de Paul Rooms

Il·lustració de KaKa Su


Aquesta vegada us recomanem un llibre preciós de Roser Rimbaud, amb il·lustracions de Rocío Araya i que està editat per Takatuka: La carta

La història és senzilla i molt bonica. Una forta tempesta d'arena porta a Moussa un paper en blanc (si, un paper, un objecte al que no li donem importància ací, però que al tercer món en té molta perquè no hi ha). Aleshores decideix escriure una carta al seu pare que viu a l'estranger. I que li dirà? Què li dibuixarà? Decideix anar recorrent tot el poblat i, amb els cinc sentits a la guaita, impregnar-se de tot allò que li vol transmetre a la seua carta. Aplega la nit i encara continua el paper en blanc i es pregunta com dibuixar els olors, els colors, els sons els sabors o els ritmes de Thille, el seu poble. Mentrestant no se n'adona que tot el dia, al seu darrere, va Mariama i...

Un cant a la manera de viure en aquests poblets de Senegal, on hi ha tanta bellesa que resta plasmada en les il·lustracions -algunes d'elles inclouen dibuixos dels propis xiquets/es senegalesos- plenes de colors i emocions condensades al llarg de les pàgines del llibre, fruit de la col·laboració entre la companyia de teatre d'ombres Cap de Pardals -de Salt, Girona- i l'associació Cudaari Gandal -de Thille Boubacar (Senegal).

Un preciós àlbum que ens ajuda a interrelacionar dos mons ben diferents, a comprendre'ls i valorar-los. Les il·lustracions ens transporten a un espai sec i assolejat, ple d'arena i vitalitat, amb una rica cultura -el text inclou algunes paraules en fula, la llengua de Moussa i el seu poble, i un glossari al final per aprendre-les-. I per mig de tota la narració l'anhel d'un fill per retrobar-se amb el pare, la migració i el desarrelament que comporta.

Tot... per un paper en blanc. Un llibre infantil molt recomanable que ens invita a conèixer i a imaginar, a ser conscients del que tenim i no valorem, de la dificultat d'expressar-se amb un text o un dibuix, de la gran melancolia que ens porta la llunyania d'una persona estimada, de la carta com a vehicle de comunicació i proximitat. No se'l perdeu!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...