dimarts, 17 de novembre del 2020

Il·lustrant dones: proposta d'activitats a l'aula / Ilustrando mujeres: propuesta de actividades en el aula / Illustrating women: proposal of activities in the classroom


Karen Hallion té una sèrie d'il·lustracions on les dones, reals o imaginàries, són protagonistes. La seua presentació, com si fossin segells de correus, les fan força informatives dintre la seua senzilles. 
 
Us proposem realitzar una activitat il·lustrada a classe al voltant de les dones. Podem fer, per exemple, retrats de protagonistes femenines als contes populars infantils (la Caputxeta, la madastra de Blancaneus, la Bella Dorment, la sireneta, etc.) i incloure el seu nom o una característica física o psicològica del personatge.
 
També podem aprofitar per a buscar fotografies de dones científiques i fer els seus retrats en diferents estils (caricatures, realisme, conceptual, etc.). El mateix podem fer amb heroïnes dels còmics o treballar les professions amb dones protagonistes. L'objectiu últim és conèixer i visibilitzar a les dones (adonar-se'n de la seua invisibilitat al llarg de la història i de l'art)  i el seu paper protagonista, ajuntat-ho amb la il·lustració i els retrats. Aquestes són algunes de les propostes d'activitats que podeu fer, però segur que vosaltres en teniu moltes més.

Què us sembla? S'animeu?
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...