dijous, 23 de gener del 2020

Versions il·lustrades: tecnologia i art clàssic / Versiones ilustradas: tecnología y pintura clásica / Illustrated versions: technology and classical painting


Les pintures clàssiques són versionades de molt diferent manera, com podem veure al blog. Hi ha versions il·lustrades ben original i curioses, totes artísticament xulíssimes. Però hui us volem mostrar un projecte d'Optical Spy que ens fa somriure i que a la vegada ens indueix a reflexionar i ens dona pas a imaginar un grapat d'històries. 

Es tracta d'afegir un element actual, preferentment tecnològic, a una pintura reconeguda. Així, a la Noia de la perla, de Vermeer, se li ha afegit un audiòfon bluetooth i això ens porta a imaginar: estarà de teleoperadora?, serà una executiva que no pot desenganxar-se del telèfon?, aprofitarà el temps d'esplai per a xerrar amb el seu amant?, li molestarà la perla amb l'audiòfon?  

Trobem que és una molt interessant forma d'apropar els clàssics als joves. A més, ens dona per a realitzar un grapat d'activitats al voltant de l'art. Per exemple, narrar una breu història d'una de les versions o, també, pensar en quin aparell tecnològic ficarien altres pintures que els agraden. Què passaria si a la princesa Margarita -del quadre de Les menines, Velázquez- li ficarem uns auriculars amb un mòbil? I si la Venus -El naixement de Venus, Botticelli- naixés d'un iPad en lloc d'una petxina? Imagineu si al quadre Duel a garrotades -Goya- substituïm els garrots per dos mòbils d'empreses diferents, com Apple i Huawei? Imagineu... col·locar el comandament de videojocs a L'habitació de Van Gogh a Arles?

Una juxtaposició molt interessant. Què us sembla?

 Salvador Dalí

 Rene Magritte

 Rembrandt

 Leonardo da Vinci

 Edvard Munch

 James McNeill Whistler

 Georges Seurat

 Vincent Van Gogh

 Leonardo da Vinci

 Claude Monet

Sir Fredrick Leighton
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...