dimarts, 14 d’abril del 2020

Contes Confinats: activitat d'escriptura i de plàstica / Cuentos Confinados: actividad de escritura y de plástica / Confined Tales: writing and plastic activity


En aquest temps de confinament a casa ens preguntem què estarà passant al món dels contes. Aquesta reflexió la podem traslladar als xiquets i xiquetes i preguntar-los, per exemple, que estarà fent la Caputxeta sense poder sortir al bosc. Què farà el llop? Estarà tancat dins d'una cova o sortirà a la recerca de la Caputxeta i s'avorrirà de tant esperar? Qui li portarà el menjar a l'àvia? Hi ha assistència social al bosc per encarregar-se de les persones més vulnerables? I la Bella Dorment se n'adonarà del que està passant o continuarà amb el seus somnis? I el príncep? Quin tipus de protagonisme té si no pot rescatar a cap princesa, tancat com està al palau? I Rinxols d'Or podrà entrar a casa dels tres ossos si l'han tancada a pany i clau? Si els nans no poden anar a la mina, ara tindran que ajudar a la Blancaneus en les tasques de casa? 

Són moltes les preguntes que se m'acudeixen i hi ha tantes possibilitats de contestar-les que he pensat que les própies preguntes poden convertir-se en una divertida i interessant activitat per a realitzar a casa, incloent una narració oral entre pares i fills, escriptura conjunta de Contes Confinats / Cuentos confinados i il·lustració d'aquests contes. Partint de contes i personatges que són molt coneguts podem jugar amb ells aplicant la nostra pròpia experiència o la que veiem al nostre voltant.

Hi haurà tantes versions com versionadors hi haja, segur, i això és el més divertit. Per exemple, segur que a la mateixa pregunta no contesta el mateix el pare, la mare i el fill/a. A més versions, més divertit. Les resposten poden ser d'allò més realistes, adaptant-se a la situació que estem passant o... d'allo més esborrajades, imaginat lo impossible que es pot succeir.

S'animeu a crear aquest contes populars en quarentena? Açò és tot un laboratori de contes, així que fiquem-se guants, mascareta, bata i... a imaginar i experimentar amb els contes!!!

Héctor Borlasca ja ho ha fet i els resultat il·lustrat és aquest que us mostrem.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...