dissabte, 24 d’octubre del 2020

Dia de les biblioteques, 2020 / Día de las bibliotecas, 2020 / Libraries Day, 2020

 

Il·lustració de Jacek Yerka

 La Direcció General de el Llibre i Foment de la Lectura del Ministeri de Cultura espanyol, a través de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària, impulsa la celebració del Dia de les Biblioteques, aquest 24 d'octubre de 2020.

Des de l'any 2019 s'incorpora el lema 'Aptes per a tots els públics', que estarà present en totes activitats que es posin en marxa. A més, la celebració del Dia de les Biblioteques tindrà des d'aquest moment un fil conductor diferent cada any.

L'edició d'aquest any, sota el lema 'Biblioteques, sempre al teu costat' se centra en destacar l'important paper que juguen les biblioteques oferint accés a la cultura, a el coneixement i a l'entreteniment en qualsevol lloc i circumstància.

Biblioteques davant la COVID19

Es vol posar en valor la capacitat que han demostrat les biblioteques, independentment de la seva tipologia o titularitat, per continuar oferint els seus serveis en circumstàncies tan complexes com les derivades de la crisi sanitària de la COVID19. A més de reconèixer el gran esforç realitzat pels bibliotecaris per adaptar-se a les noves necessitats dels usuaris i continuar desenvolupant el seu treball, fins i tot des de casa.

Les biblioteques són centres culturals igualitaris, democràtics, far i espai de llibertad i tolerància, font d'informació de qualitat, base de cohesió social, llocs de formació, camins de fantasia, punts imprescindibles per comprende el món i comprendre'ns, eix per la inclusió digital, motor d'innovació i creativitat... Ara més que mai necessitem biblioteques, necessitem llegir. Quan s'unverteix en biblioteques s'aposta per la bona salud intelectual i anímica de tota la societat, pensant en millorar el present i projectant un futur de desenvolupament sostenible.

Vine a la biblioteca i llig


Il·lustració de Joze Shimazaki

 

Il·lustració de Rebecca Gibbon


Il·lustració de Chassam-차상미


Il·lustració de Marc Martin


Il·lustració de Max


Il·lustració de Mikel Casal


Il·lustració de Sam Peet


Il·lustració de Pavel Stary


Il·lustració de Simona Ceccarelli




Il·lustració de Szimonidesz Hajni


Il·lustració de Sanford Kay


Il·lustració d'Emma Schmid


Il·lustració de Christian Northeast


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...