dissabte, 7 de març del 2020

Dissabte: cultura o natura / Sábado: cultura o naturaleza / Saturday: culture or nature



Podem aprofitar el dissabte per visitar llocs que al llarg de la setmana ens és impossible: podem anar a un aquari i estar en contacte amb la natura marina, relaxadament, amb tota la seua enriquidora gama de colors; o podem visitar una galeria d'art i enriquir la mirada amb els colors de les pinzellades.

Ambdues propostes ens les fa Didier Lourenço i a nosaltres ens semblen genial.

Michal lukasiewicz, retrats íntims femenins: color contra la tristesa


Sembla que les grans taques de colors no esborren la tristesa i la melangia d'aquestes dones. Retrats intims de dones, suggeridors i inquietants, bells i atractius. Il·lustracions de Michal lukasiewicz que ens fan reflexionar.

















divendres, 6 de març del 2020

Què sone la música, què balle tothom / Qué suene la música, qué baile todo el mundo / What the music sounds, what everyone dances





Què sone la música, que s'alegre to!
Què sonen els acords i que la vida gire al seu entorn!
Què sone la música i que balle tothom!
(il·lustracions de Mark Elliott)

Cristina Troufa: sororitat i feminisme, del jo a l'univers femení


Les dones que il·lustra Cristina Troufa no ens deixen indiferents. Des de la sororitat i l'intimisme femení podem veure tot un complex i ric món, com en un caleidoscopi personal. Des del seu "jo" explora el món interior, que a la vegada resulta universal. 

Belles i molt interessants pintures de dones.
























dijous, 5 de març del 2020

Viatjant l'art / Viajando el arte / Traveling art


viatgen en tren... divulgant l'art.
(il·lustració de Mike Worrall)

Alícia i les seues meravelles: un personatge femení molt interessant dins de la literatura infantil

Il·lustració de Mikish

Alícia és una excel·lente representant de personatge femení dins de la literatura infantil. Aquests xiqueta, fruit de la imaginació i la bona ploma de Lewis Carroll pseudònim de Charles Lutwidge Dodgson), forma part del nostre imaginari literari. Somiadora, imaginativa, aventurera, crítica, eixerida, tendra, forta... ben diferent als models femenins que apareixien a la literatura al llarg dels segles XIX i XX.

El llibre d'Alícia al País de les Meravelles juga amb la lògica, donant a la novel·la gran popularitat tant en xiquets com en adults. Està considerada una de les millors novel·les del gènere del Sinsentido- Nonsense. La seva narrativa i estructura, juntament amb els seus personatges, han estat una gran influència tant en la cultura popular com en la literatura, sobretot en el gènere fantàstic. Aprofitem també per a recomanar, A través del mirall i allò que l'Alícia hi va trobar, una obra menys coneguda i llegida.

Hui volem presentar a Alícia sola, sense cap dels personatges secundaris que l'envolten i que identifiquem immediatament amb diferents capítols dels llibres. Alícia, com coneixem i hem pogut veure al blog, ha estat versionada il·lustrativament per molt artistes i aquestes són algunes de les seues belles i interessants representacions.

Il·lustració de Robert Ingpen

Il·lustració de Rebecca Dautremer

Il·lustració de Raul Guerra

Il·lustració de Maria Pace-Wynters

Il·lustració de Kaori Ogawa

Il·lustració de Laura Parson-Laura Colors

Il·lustració d'Helen Oxenbury

Il·lustració de  So Hyeon Kim

Il·lustració d'Aitch

Il·lustració de Lauren Saxton

Il·lustració de Julie Aubry

Il·lustració de Katalin Szegedi

Il·lustració de Magaly Ohika

Il·lustració de Lisa Ferguson
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...