divendres, 5 de març del 2021

Pintant taques de colors / Pintando manchas de colores / Painting colored spots




De vegades a l'hora de que els xiquets i xiquetes creen dibuixos no sabem ben bé com fer-ho. Acabem dient-los que creen un dibuix lliure o presentant-los un model per a que el copien a la seua manera. Però hui anem a proposar-vos realitzar una activitat creativa ben boniqueta i senzilla, que segur els encantarà realitzar, i que suposa traure-li punta a la seua imaginació.

 

Es tracta de fer taques de diferents colors -en aquarel·les, en ceres, témperes, etc.- i sobre la taca, en retolador negre, crear un animal, un arbre o qualsevol altre objecte que se us acudeixi. Podem acabar el dibuix ficant-li altres detalls que complementen la imatge. També ho podem fer utilitzant pintures de dit, mullant el dit i imprimint l'emprempta sobre el paper. A partir de la taca digital que han creat poden crear seguint el procés anterior.

 

Per començar, seria convenient que fóssim nosaltres els que marcarem la temàtica a crear. Després, conforme anem realitzant més vegades l'activitat, ells mateixos s'inventaran els personatges o objectes que volen crear. Podem fer un mural conjunt amb totes les creacions. Serà una explosió de color i fantasia!

 

Tenim un bon exemple -fet per una artista i  més elaborat- en les il·lustracions d'Anna Süßbauer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...