dimarts, 18 de maig del 2021

Museus: 10 il·lustracions i 1 llibre / Museos: 10 ilustraciones y 1 libro / Museums: 10 illustrations and 1 book

 

Il·lustració de Simonetta Palama

 Anem a celebrar el Dia Internacional del Museus de la millor manera: visitant-los (ara que ja podem). Des d'ací volem celebrar-ho, dins del nostre apartat 10 il·lustracions i 1 llibre, gaudint de la visió que tenen els propis il·lustradors/es sobre els museus i els seus visitants.

Museus: 10 il·lustracions i un llibre
Museos: 10 ilustraciones y un libro
Museums: 10 illustrations and a book


Il·lustració de Susanna Rahel Pfeifer


Il·lustració de Kristin Varner


Il·lustració de Marcel-Ceuppens


Il·lustració de Jaume Gubianas


Il·lustració de David Cutter


Il·lustració de Jeremy Tugeau


Il·lustració de Joe Hargan


Il·lustració de Nia Gould


Il·lustració de Jamie Perry

 
Perdido en el museo, de Luisa Vera, editat per Combel, és un llibre fantàstic i molt lúdic per a començar a conèixer als artistes moderns. Un repàs pels estils avanguardistes del segle XX en un visita que fan un xiquet i el seu pare a un museu d'art modern. El xiquets es perd i per les diferents galeries va descobrint els diferents estils, amb quadres dels pintors més representatius: Matisse, Mondrian, Picasso, Delaunay, Monet, Van Gogh, Miró… El missatge final és força positiu: què bé m'ho he passat al museu! Perquè anar al museu no és avorrit si des de menudets ens eduquen la mirada, gaudim de l'art i fem visites curtes als museus acompanyats per adults que ens ajuden a descobrir cada peça artística. Hi ha tants tresors per descobrir en un museu!

El llibre té un format gran i cada dos pàgines hi ha un desplegable amb una proposta per a jugar, basada en la pintura d'un dels artistes (com si fos un laberint del que cal sortir per avançar). M'agrada que les pintures que surten són totes versionades per Luisa Vera, seguint el seu autèntic estil i tècnica. La informació que s'acaompanya és breu, però molt interessant i suficient, pensant que el llibre va adreçat a xiquetes i xiquets a partir de 5 anys (però us aseguro que també fa les delicíes per als adults).
 
Hi teniem més llibres sobre museus per a comentar-vos (ja els ficarem més endavant), però aquest ens ha semblat genial per a festejar hui als museus.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...