diumenge, 24 d’octubre del 2021

Dia de les Biblioteques, 2021 / Día de las Bibliotecas, 2021 / Libraries Day, 2021

 

Il·lustració d'Israel Barrón

Celebrem hui el Dia de la Biblioteca / Día de la Biblioteca / Library Day i ho celebrem fent-li un petit homenatge als lectors i lectores i als llibres, ambdós pilars fonamentals en aquesta importantíssima institució cultural.
 
Les biblioteques són la casa lectora de tots i de totes, grans i menuts.


Il·lustració de Camille Ferrari


Il·lustració de Cynthia Alonso


Il·lustració d'Edward McGowan


Il·lustració de Kayla Harren
 
 
Il·lustració d'Yoko Tanji


Il·lustració de Natasa Jovanic


Il·lustració de Pilar Centeno


Il·lustració de Simona Ceccarelli


Il·lustració de Vanessa Prezoto
 
Enguany el lema és Biblioteques: llegir, aprendre, descobrir
 
Finestres per llegir. En essència, les biblioteques són una finestra oberta a la lectura. Una lectura que va més enllà de l'edifici de la biblioteca, ja que permeten portar la lectura allà on estiguin els seus usuaris, gràcies a el préstec i ara més que mai als serveis de préstec a través de diferents plataformes digitals. 
 
Espais on aprendre. Totes les tipologies de biblioteques, públiques, escolars, universitàries, especialitzades i nacionals i regionals constitueixen espais d'aprenentatge a tots els nivells. Ofereixen una àmplia varietat d'eines i serveis que busquen impulsar l'aprenentatge tant individual com col·lectiu, amb l'objectiu que els ciutadans puguin adquirir nous coneixements transformadors que permetin generar canvis en l'àmbit acadèmic, professional, personal i d'oci. 
 
Llocs per descobrir. Però no només es tracta de l'adquisició de coneixements, sinó també de l'enriquiment personal: obrir la ment, generar noves idees. És important visibilitzar les biblioteques com a llocs de descobriment que permeten connectar amb altres persones de la comunitat i amb el desconegut. Per això s'inclouen a les biblioteques nous espais, activitats i usos que els permeten afermar-se com un servei essencial per a la ciutadania.
 
 
Cartell de Mayte Alvarado
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...