Pàgines

dissabte, 2 de maig del 2009

MUPAI: Museo Pedagógico de Arte Infantil

Ens agraden els museus i tota la part de formació artística que realitzen amb el públic infantil. Ja hem xerrat en altres apartats d'aquest blog de la importància de portar als xiquets als museus, de la formació estètica que aquestes visites impliquen, de com després podem veure als llibres infantils il·lustrats i als àlbums il·lustrats algunes d'aquestes pintures (per exemple, en Las letras en el arte).

Doncs hui us volem recomanar un lloc web molt interessant, tot relacionat amb l'art, els museus i els xiquets. Es tracta de MUPAI. Museo pedagógico de arte infantil. El museu es troba en la Facultat de Belles Arts -Universitat Complutense de Madrid- i depen del seu Departament de Didàctica de l'Expressió Plàtica. La seua peculiaritat és ser un museu monogràfic d'art irfantil. Original, innovador i esplèndidament pedagogic. Podem visitar-ho in situ o fer-ho per internet.

Té un objectiu clar: El Museo Pedagógico de Arte Infantil es un recurso pedagógico de primer orden para fomentar el interés de los niños por el mundo del arte, un lugar en donde las actividades que se realicen estén enfocadas a la creatividad infantil mediante talleres y exposiciones. El Museo pretende ser un centro interactivo al servicio de las necesidades de los educadores y servir de estímulo a la creación infantil, convirtiéndose en un centro innovador dentro del campo educacional.

Ofereix, a més de la visita al museu, una sèrie de tallers per a xiquets, activitats on-line (no s'ho perdeu), recursos educatius per a mestres, projectes d'investigació al voltant del seu objectiu, experiències realitzades per altres professors, publicacions pròpies sobre el tema, una molt completa bibliografia i webgrafia. Podeu comprovar que és un d'aquests llocs de visita imprescindible i que cal afegir als nostres favorits.

Els felicitem per tota las gran tasca que estan portant endavant per tal de fomentar l'arte, com a usuaris i com a creadors, entre el public infantil. Ens agradaria que hi haguessen més webs com aquesta al nostre país. Que prenga nota a qui li corresponga.

dijous, 30 d’abril del 2009

Crear flors digitals / Crear flores digitales: pintem i regalem les nostres flors


Primavera i flors és tot un binomi. No es podem imaginar una primavera sense flors al camp, als cossiols, al carrer... Podem aprofitar per a gaudir també d'unes flors digitals. Per tal de fer-les cal emprar el progamari de Zefrank. Una eina molt senzilla i plena de colors.
El programari ens permet triar el tipus de pètals que volem, el seu color, la quantitat, l'opacitat. Una vegada que ho hem triat fiquem el punter en la part de la pantalla on volem fer la flor, li donem un clic i arrastrem. Podem combinar pètals i colors, engrandir els pètals o girar-los i fer tantes flors com ens abellisca. Després, podem ficar el nostre nom i lloc de residència i guardar-ho -passa a formar part del jardí de flors virtuals del lloc web-. Mireu el resultat del que hem fet nosaltres:


dimarts, 28 d’abril del 2009

Forges i el Quixot: una visió particular d'un gran clàssic

Parlar del Quixot, en aquest cas des d'un punt de vista il·lustratiu i humorístic, sempre està bé. No cal cap esdeveniment per a fer-ho -com el Dia del llibre, per exemple-. Volem compartir amb tots vosaltres aquest slide que ha realitzat el blog del Departament de "Lengua Castellana y Literatura" de l'IES Alpedrete (Madrid), blog que està coordinat per Purificación López Díaz: El reino de trapisonda.
Una manera original i diferent de presentar el Quixot sota la crítica mirada de Forges. Els felicitem pel muntatge! Segur que els alumnes s'hauran divertit molt llegint-ho -i nosaltres també-. Us invitem ara a que ho llegiu vosaltres.

dilluns, 27 d’abril del 2009

Què vols ser de major? / Qué quieres ser de mayor?: vídeo educatiu

Us recomanem que mireu aquest curtmetratge de Tropofilms i que reflexionem.