Pàgines

dissabte, 25 de juliol del 2009

Personatge a la vista. Llibres que fan lectors

 

 
Per tal d'ensenyar cal aprendre i en aquest llibre que hui us recomanem estem segures que aprendeu molt sobre la il·lustració i la literatura infantil. Es tracta de Personatge a la vista. Llibres que fan lectors, editat per la Generalitat de Catalunya (2005), de resultes d'una exposició que volia ser un homenatge als grans personatges de color i paper que pul·lulen per la LIJ i que formen part de l'imaginari infantil.
 
Peter Pan, El petit príncep, Blancaneus,... hi ha tants i tants per a descobrir i redescobrir, per atrapar lectors, per veure com un mateix personatge pot canviar la seua visió en funció de l'il·lustrador i la tècnica utilitzada... que el millor és llegir aquest llibre que us recomanem i feu la vostra tria.

divendres, 24 de juliol del 2009

El baúl que no tenía mi abuela: curtmetratge de Klimtbalan

Un autèntic plaer veure aquest curtmetratge de Klimtbalan, El baúl que no tenia mi abuela.

Argine-HD from jujube on Vimeo.

dijous, 23 de juliol del 2009

Guardonats del IV Concurs de Fundalectura, Leer en Familia

Després de una gran delideració i degut a la gran qualitat de les obres presentades, la fundació de foment lector colombiana, Fundalectura, ha premiat -extraordinariament- dos cartell del seu concurs d'il·lustració Leer en familia.

Fundalectura se complace en anunciar a todos los participantes del IV Concurso de Ilustración de Afiche del programa Leer en Familia que:

Dada la alta calidad de los trabajos participantes la Fundación tomó la decisión de premiar el trabajo de dos ilustradores y no sólo el de uno, como inicialmente se había convocado. Cada uno de los ganadores recibirá tres millones de pesos y la publicación de su ilustración como afiche.

Los jurados escogieron como ganadores los trabajos presentados por Diana Carolina Alarcón y Oscar Soacha, que se destacaron entre las 137 propuestas recibidas.



El primer premi s'ha repartit entre Diana Carolina Alarcón, il·lustradora argentina, amb una gran obra a les seues esquemes. El senzill cartell és molt motivador i original.


I l'altra guardonat és l'il·lustrador colombià Óscar Albeiro Soacha, que més que representar una lectura familiar ens deixa gaudir d'un grapat d'animals tots llegint. També ens ha agradat.
Felicitacions als guardonats!

dimecres, 22 de juliol del 2009

Maisy, de Lucy Cousins: un clàssic per a llegir i jugar els xiquets més menuts

La Maisy és més que un personatge infantil, és tota una representació il·lustrativa del imaginari lector de molts xiquets arreu del món. És una rateta menuda que, acompanyada pels seus amics, va desenvolupant en cada llibre una xicoteta i simple aventura: va a l'escola, a la platja, al mercat, a la biblioteca, a la granja... L'autora de Maisy és Lucy Cousins. Els llibres de Cousins tenen totes les característiques adients dels llibres per a menuts i les il·lustracions també: colors plans, líneas i formes sencilles, rebava negra ben grossa que silueta la imatge, un animal símpàtic que és el personatge principal... Molta tendresa, humor i elements de la vida quotidiana dels xiquets fan dels seues llibres i de les narracions il·lustratives un goig de lectura, que enganxa als xiquets. Així, no és per casualitat que la rateta Maisy agrade per tot arreu, de fet està traduïda a moltes llengües diferents. Ací podem llegir els llibres de Maisy, en castellà i català, en les publicacions de l'editorial Serres.
Els primers llibres de Maisy van sortir a l'any 1990 i varen ser: Maisy se'n va al llit,-Maisy se va a la cama- i Maisy se'n va a nedar -Maisy se va a nadar-, ambdós surten a l'any 1990. Des d'aleshores la seua editorial en Gran Bretanya, Walker Books, junt a altres coeditors d'arreu del món, ha anat publicant més de 35 llibres i les seues històries s'han passat a jocs i a la televisió.
Un d'aquests llibres, La casa i el jardí de la Maisy, és un dels llibres pop-up més adients que coneixem per als menudets. És tot un plaer desplegar el llibre, muntar la casa i interactuar amb la rateta. Molt recomanable!
I amb Lucy Cousins i Maisy hui volem muntar un post adreçat, sobretot, als més menudets de la casa, als prelectors, per a que gaudeixquen de la ratolineta també en internet.

Té un club de fans -Maisy's fun club-(en anglès) on podem pintar a Maisy i els seus amics, jugar, llegir alguns dels seus llibres on-line i així començar a escoltar contes en anglès, crear i fer manualitats i també podem fer el nostre propi dibuix de Maisy i enviar-ho per aparèixer a la galeria.

També hi ha un altre lloc, My friend Maisy, on podem fer quasi com en l'anterior: pintar els personatges amb un programa molt senzill per tal de començar a endinçar-se en un programari de disseny i aplicar, jugant, les noves tecnologies al seu aprenentatge; fer uns trencaclosques,





ajudar-la a vestir-se i buscar l'ombra que correspòn a la il·lustració que se'ns presenta. Tot un plaer jugant amb el ratolí de l'ordinador amb aquesta rateta tan espavilada.


Us invitem a entrar a aquests dos llocs anteriors, a gaudir de les seues històries en curtmetratge i a que intenteu fer aquest trencaclosques -que té diferents nivells de dificultat-. Passeu-ho bé i llegiu-la, teniu la diversió assegurada.





Jigsaw Puzzle by Crazyprofile.com

















dimarts, 21 de juliol del 2009

Johanna Wright, il·lustradora



Johanna Wright és una il·lustradora a la que seguim en el seu treball des de fa temps. Ens agraden els seus personatges i la visió de la infància que té: xiquets i xiquetes llegint sobre els arbres, xiquets de festa compartint jocs i música, xiquets eixerits que emprenen aventures.. i animals antropomòrfics.

Destaca per la utilització de les línies i pels colors, que tot junt, amb la seua particular visió del món, fa que tinga una personalitat il·lustrativa especial. Té publicats dos llibres: The secret circus i Clover twig and the magical cottage. Ni un ni l'altre estan traduïts a cap dels nostres idiomes i ens sap greu, perquè veritablement és una il·lustradora molt interessant (a veure si s'animen les nostres editorials).
Hem vist moltes de les seues il·lustracions per internet en diferents blogs, sobretot d'educació, però sense citar l'autoria. Nosaltres, des d'aquest raconet, volem donar-li tot el mèrit que mereix. Entreu a la seua web i gaudir de les seues il·lustracions, us ho recomanem!
Un tastet del seu treball per a que se n'adoneu del que estem parlant:










dilluns, 20 de juliol del 2009

Momentos de Lectura: fotografies i lectura

Antonio Mas Morales, Tiempo de crecer

La Fundación Alonso Quijano ha convocat per segon any un concurs de fotografia sobre la lectura: Momentos de Lectura. Aquest any el primer premi l'ha rebut Antonio Mas Morales, amb la fotografia Tiempo de crecer. És una oportunitat molt bona de gaudir de la lectura y la fotografia. Les fotos guardonades apareixeran en el calendari de 2010 que edita la fundació.

Mirant les fotos podem veure diferents mirades sobre / de la lectura, per adults i xiquets. Ens agrada esta iniciativa de la fundació i els felicitem públicament.

diumenge, 19 de juliol del 2009

El jardín de las delicias: vídeo d' Animationbull


Animationbull ens presenta un curtmetratge El jardín de las delicias - Hieronymus Bosch, de 8'33" de duración. El proyecto, gestado a principios de 2007, estaba en punto muerto hasta que en el mes de noviembre de 2008 tuvimos la ocasión de mostrar el teaser que habíamos realizado a la Comisión Rectora de MACC y fuimos seleccionados para participar en la primera edición del Mercado.

El tríptico de El Bosco, de un barroquismo simbólico excepcional, nos sirve de pretexto para indagar en la intemporalidad de la metáfora como elemento de comunicación sensible, y en el papel del artista como narrador de los acontecimientos que se suceden en su contexto social, político y cultural más cercano.

Realizado con diferentes técnicas de animación en 2d y 3d, la película sigue el hilo narrativo de los tres paneles; estos son la creación, el paraíso y el infierno, que en el universo bosquiano se corresponderían con el nacimiento, la vida y la muerte que cierra el ciclo. Como elemento unificador la naturaleza y el tiempo, que se hace más lacerante, más dramático a medida que avanza la narración; como elemento distorsionador el hombre, que avanza por los diferentes estadios buscando la redención primero en el placer, más tarde en el dolor.


Podem veure'l on-line a la web d'Animacam.tv, en el II Festival Internacional de Animación on-line 2009.

És genial! No se'l perdeu! Un clàssic dins de la pintura i la imaginació artística com El jardí de les de les delicies, d'El Bosco, ara en animació. Els felicitem pel projecte i els resultats.