Pàgines

dissabte, 19 de desembre del 2009

El aprendizaje amoroso: un àlbum il·lustrat per a enamorats de totes les edats


Hi ha llibres esplèndits, fabulosos, originals i trobar-los és una autèntica meravella. Entre el grapat de llibres que hi ha a l'exposició de la Biblioteca de Cocentaina hui us recomanem una joieta, un àlbum il·lustrat magnífic. Parlem d' El aprendizaje amoroso, un llibre de Laëtitia Bourget i d'Emmanuelle Hourdart i que està publicat per Fondo de Cultura Econòmica, dins de la col·lecció Los especiales de A orilla del viento.

És un llibre que ens parla de l'amor i de la convivència, mostrant la quotidianeitat de les relacions d'una parella. Com excusa, i d'una manera molt original, el llibre comença quan l'amor està al seu punt més àlgid i els enamorats comencen a viure junts. En aquest cas els seus protagonistes són una princeseta i un príncep i la narració arranca en el punt i final tòpic i típic dels contes, ...i van viure feliços... i?

...És aleshores quan la princesa i el príncep, en les seues relacions del dia a dia, es descobreixen de veritat: les primeres friccions sense importància per a resoldre on ficaria cadascu les seues coses, o qui és menjaria l'últim gelat, quin nom li ficarien als fills,... que passa quan el príncep ronca, o la princessa es tira una bufeta... que feia la princesa mentre el príncep se'n va lluny a combatre els monstres, o quan ell torna tot valent de les seues gestes i ella continua llegint sense donar-li importància... que fa la princesa quan el seu enamorat la deixa de banda per a xerrar amb els amic de "coses d'homens", i que li passa al príncep quan la veu ballant en un altre... I és que... malgrat tot açò poden seguir enamorats? O no?

Un àlbum que no té edat i que ens desvetlla els misteris de l'amor, de la convivència, de la maduresa personal i de la parella. Una reflexió profunda i interessant sobre l'amor i la condició humana. Un llibre molt recomanable: per a menuts, per a joves i per adults


divendres, 18 de desembre del 2009

Genealogía de una bruja: La pequeña bruja i Brujas y hechizos


Un dels àlbums estrella d'aquests Nadals és Genealogía de una bruja, de Sébastien Perez i Benjamin Lacombe, editat per Edelvives. Els llibres es presenten en un estoig especial de regal que inclou La pequeña bruja i Brujas y hechizos.

El primer és un àlbum il·lustrat que ens conta la història de Lisbeth, una xiqueta que sembla normal però té la capacitat d'acabar les frases que diuen els demès, però... un dia descobreix que en realitat és una bruixa. Les il·lustracions de Benjamin Lacombe fan que el llibre siga una autèntica joieta il·lustrativa.

El segon llibre, Brujas y hechizos, ens presenta, des de temps remots, les bruixes més famoses, tot basat en llegendes, mites, tradicions i fets històrics. Per les seues pàgines caminen bruixes tan famoses com Medusa, Yama Uba, Joanna d'Arc, Malvina... El text narratiu del primer llibre deixa pas a un text informatiu on la imaginació i la realitat es mesclen.

Aquestes són algunes de les imatges del doble àlbum:




dijous, 17 de desembre del 2009

Ladrón de gallinas, llibre il·lustrat sobre l'amistat i l'amor


Moltes vegades les coses no són allò que semblen ser. Un fet dramàtic, com és el segrest de la gallina per part del rabosot, pot amagar una gran història d'amor. Ladrón de gallinas és un àlbum il·lustrat, per a prelectors -no té text-, que ha editat Libros del Zorro Rojo. La seua autora, Béatrice Rodriguez ha sabut crear un autèntic aire de misteri al llarg de tot el llibre, que t'enganxa i et fa patir fins el final.
Un original plantejament per a que els més menudets descobreisquen la importància de valors tan fonamentals com l'amor i l'amistat.
Molt recomanable!






dimecres, 16 de desembre del 2009

Dos llibres il·lustrats per Lucía Serrano: El día que olvidé cerrar el grifo i ¡Yo quiero una mascota!


Doneu-li una ullada al blog de Lucía Serrano, Kukadellum.


Hui us volem recomanar dos llibres il·lustrats, per als primers lectors, que són d'una jove il·lustradora madrilenya, Lucía Serrano, de la que si podem assegurar que l'any 2009 li ha anat rodat.

Aquest any ha guanyat, amb ¡Qué niño más lento!, el XIII Concurso de álbum Ilustrado "A la orilla del viento" convocado por Fondo de Cultura Económica, un dels guardons d'il·lustració més preats. L'obra serà publicada per FCE.

Il·lustració del llibre ¡Qué niño más lento!, de Lucía Serrano


També ha estat guardonada amb el primer premi del I Certamen Internacional de Álbum Infantil Ilustrado "Princesa de Éboli" -2008- que convoca l'Ajuntament de Pinto en col·laboració amb l'editorial Anaya, per El día que olvidé cerrar el grifo, que ja s'ha editat i que aprofitem per a recomanar-vos. La narració, textual i visual, destaca per la seua originalitat. Tot comença un bon dia en que a Jaime se li oblida tancar l'aixeta de l'aigua desprès de dutxar-se i... tot canvia al seu voltant... o no? Un llibre amb molta imaginació que us recomanem per als prelectors i primers lectors.


Acaba de publicar, en l'editorial Thule, el llibre ¡Yo quiero una mascota!, un història on la caboderia d'un xiquet cedeix davant de les dificultats que se li plantegent i acaba cedint d'una manera molt original. Un àlbum il·lustrat que també us recomanem.


Les il·lustracions de Judith Frigola

Hui us volem recomanar que li doneu una ullada a la web i al blog d'una jove il·lustradora, Judith Frigola. Molt bona tècnica i gran creativitat. Ara, a més, podem gaudir d'una exposició de part de la seua obra, a la Biblioteca Ignaci Iglésias-Can Fabra, de Barcelona (fins al 17 de gener de 2010).

Un tastet de la seua obra:




dimarts, 15 de desembre del 2009

Llegint en qualsevol lloc / Leyendo en cualquier lugar



Llegint en qualsevol lloc / Leyendo en cualquier lugar
(il·lustracions de Frank Morrison)

Il·lustracions de Nadal de Céline Meisser i Jenny Meilihove



Hi ha moltes escenes de Nadal que estan plenes de humor i la genialitat dels bons il·lustradors fa que pogam gaudir d'elles amb llapiç i pinzell. Mireu aquestes il·lustracions de Céline Meisser - a sota- i Jenny Meilihove -dalt- i comprovareu com la tendresa, amb tocs d'humor, ens donen moments de plaer.



dilluns, 14 de desembre del 2009

En algún lugar de China: àlbum il·lustrat sobre l'adopció, llibre solidari



Hi ha llibres que cal difondre, no sols per la seua bellesa il·lustrativa i el seu contingut solidari, també per la seua temàtica. Parlem hui del llibre En algún lugar de China, d'Ana Folgueira i amb il·lustracions d'Emilio Amade.
El llibre narra, a manera de llegenda, com hi ha uns ocells especials i meravellosos que volen per tot el món per a buscar pares per als xiquets que no hi tenen i van unint-los amb un fil roig. Un llibre fantàstic que ens parla, d'una manera molt tendra i imaginativa, sobre l'adopció. Ana Folgueira s'ha inspirat en el conte que ella es narrava a les seues dues filles -dos precioses xiquetes, adoptades-.
Més del 60 % dels xiquets i xiquetes que hi ha en els orfanats xinesos necessiten una atenció especials, cura mèdica, que les institucions no poden pagar. A més, per al govern xinès aquests menuts no són adoptables. Així, amb la venda del llibre, el 50 % del seu cost (16 euros) va destinat a l'Associació de Famílies Adoptants en Xina (AFAC) i seràn utilitzats per a finançar el cost d eles operacions que necessiten els xiquets dels orfanats de la província de Gansu, per tal de millorar les seues condicions de vida i facilitar la seua adopció.
El llibre està publicat per Syllabus Ediciones (editorial que sorgeix aquest any i al front de la mateixa està la pròpia Ana Folgueira i Laura Sánchez-Ostiz) i el podem comprar en El Corte Inglés (en aquest cas li fem publicitat perquè és l'unic lloc on el podem adquirir, junt a la llibreria de la seu de l'AFAC). Cal felicitar als autors per l'obra. Les il·lustracions d'Emilio Amade li donen al llibre un encant i una màgia especial. Són precioses i fan del llibre un àlbum il·lustrat ideal per a regalar i regalar-se'n.
En aquest cas, com ja us hem comentat abans, la solidaritat comença per comprar el llibre i, desprès, compartir la seua lectura. Molt, molt recomanable!