Pàgines

dissabte, 5 de juny del 2010

Les il·lustracions de Joe Sorren, entre la tristor i els somnis


Si Joe Sorren destaca per alguna cosa és per la personalitat que té en les seues il·lustracions, un estil que és inconfusible i original. En quasi totes les il·lustracions solen aparèixer uns xicotets personatges, deformes, amb semblança infantil, que de vegades cobren un protagonisme propi.

Oscil·la entre un món oníric i fantàstic i un realisme; però el que més destaca és la tristor que amaguen les mirades, un desempar dels personatges i una certa angoixa (com la del escriptor que encapçala aquest post) que produeixen un efecte directe sobre la mirada de l'espectador.

Inquietant, suggeridor...














divendres, 4 de juny del 2010

Exposicions d'il·lustradors


Ens agrada estar assabentades del que està coent-se pel món de la il·lustració, però el que de debò ens agradaria és poder gaudir d'un grapat d'interessants exposicions que estan realitzant-se en aquests moments o estan a punt d'obrir-se al públic. Ens encantaria poder fer un tour turístic i anar veient-les totes. No podrà ser, però des d'ací done públicament les gràcies a tots i totes les il·lustradors que ens han invitat a gaudir del seu treball. A tots ells i elles els desitgem molt d'èxit.

Per si de cas vosaltres podeu apropar-se a alguna d'elles us fiquem nom, lloc i data de l'exposició:

Julio Antonio Blasco: Pájaros en la cabeza. Cuadernos de Julio Antonio Blasco. Des del 4 de juny fins el 26 de juny, al Centro Joaquín Roncal (carrer San Braulio, 5-7, de Saragossa). Es pot visitar de dilluns a divendres de 18 a 21 hora i els dissabtes de 11 a 13 i de 18 a 21 hora. Julio Antonio és coautor del llibre Besos, del que fa poc varem xerrar al blog.

Exposició de Gianni de Conno, gran il·lustrador (el seu llibre Poemas a la luna és una preciositat), que tindrà lloc el proper 3 de juliol, fins el 10 del mateix mes en l'Abbadia a Roferno, Asciano (Siena -Italia).




Exposició de Jean-Louis Salvadori, que es va inaugurar el passat 7 de maig i estarà fins el 10 de juliol. És en el 213, 213 boulevard Thiers, en Tours (França). Tot un món de colors.

Exposició de Montse Gisbert, aquesta gran il·lustradora catalana exposa en la Libraire Graphique ABAO en el carrer 40 Rue Middelbourg en Brussel·les. Si no podem visitar l'exposició, al menys podem gaudir de la lectura dels seus llibres.

Matteo Gubellini (exposició en la Galleria SpaziArti, en Milan -Italia), el proper 10 de juny. Un artista versàtil i polifacètic, comproveu-ho entrant a la seua web.


L'artista portuguesa Irene Pissarro exposa a la Galeria Sargadelos (Madrid), des del dia 17 de juny fins al 24 de juliol.

Com he dit al principi, seria tot un plaer ver aquest viatge artístic.

Shakespeare il·lustrat per Olaf Hajek




Qualsevol geni, en un moment determinat, pot perdre les seues maneres. Un gran escriptor, Shakespeare, no sembla igual amb tota la serietat que ens mostren els retrats seus de l'època que amb una abella al nas o prenent el sol a la platja amb sabatilles, calcetins alts i llegint a Dan Brown. Què us sembla?

Aquesta visió humorística, molt bona, és d'Olaf Hajek.


dimecres, 2 de juny del 2010

Un pas sols per aplegar a la meta




Com bé reflexa aquesta il·lustració d'Andrea Innocent, comencem juny amb la recta final de la cursa escolar. Resta molt poc per aplegar a la meta i desitgem que tots els alumnes hi arriben. L'ultim esforç per creuar la línia roja sempre és ben recompensat.

Anim i endavat!

L'art de les dones i les plantes: Tom Tirabosco / El arte de las mujeres y las plantas


Les originals il·lustracions de Tom Tirabosco, unint plantes i dones, ens sembla genial. Cada il·lustració, i sobre el rostre de les dones, hi ha dibuixada una planta, amb el seu nom científic per a poder-la identificar més fàcilment. La planta i el rostre van a la par. Molt interessant!









dimarts, 1 de juny del 2010

Il·lustrem i regalem: activitats il·lustratives per a no avorrir-se aquest estiu


Aquest mes de juny la majoria de xiquets i xiquetes ja no van a l'escola. Les vesprades poden fer-se llargues i avorrides o curtes i entretingudes. Per tal de passar-ho bé -per suposat, no avorrir-se- us proposem jugar amb les il·lustracions i crear-ne.

Mireu aquestes magnífiques il·lustracions de la brasilera Maria Cininha. Estan fetes en forma de collage, amb papers o cartolines de colors diferents. Són animals diferents que, amb un poc de imaginació, ens permetran fer marca-pàgines per als llibres que anem a llegir a l'estiu, postals per acomiadar-se dels companys abans que finalitze el curs, quadres per ornar la nostra habitació, etc.

Es poden ficar, també, retalls de tela, per a donar-li més realitat, per exemple, als vestits. Podem copiar aquestes il·lustracions tan xules o imaginar-se'n altres ben diferents. Deixeu volar la vostra creativitat i comproveu que, a més de divertir-se, són objectes i regals molt útils (si us ve de bé ens en envieu algun, perfa).

Aprofitem per a recomanar-vos llegir dos llibres d'aquesta il·lustradora que estan a Issu: Encontros da primavera i Marias. Excel·lents! Passeu-ho bé llegint i creant!










El mundo al que vienes: un llibre per a futures mamàs i futurs fills


Us recomanem l'últim àlbum il·lustrat que ha publicat Carmen Queralt, El mundo al que vienes, d'Edelvives. El llibre va adreçat als lectors més menudets i tot el seu format, amb finestretes que s'obrin, és una invitació a gaudir de l'entorn. Animals, arbres, cases, núvols i un llarg etcètera que anirà descobrint el lector.

I és que quan un xiquet ve al món aquest s'estrena, tan sols necessita la mà de l'adult per a començar a descubrir-ho. Amb aquest senzill argument la il·lustradora Carmen Queralt aconsegueix fer un llibre encantador, seguint el seu estil il·lustratiu, molt innovador.

Un llibre dolç, original, que caldria regalar als infants abans de nàixer per a que, igual com el món, estiguera esperant-lo per a donar-li la benvinguda. Què tal començar a regalar llibres a les futures mamàs?

dilluns, 31 de maig del 2010

365 Trucos para sobrevivir sin llamar a mamá, d'Emil Markov


Podem encarar el transcórrer de la vida de moltes maneres, però hi ha poca gent que ho fa amb bon humor. Curiosament, és l'humor un tret d'intel·ligència i ens agrada comprovar que hi ha gent que en té, i molta. Ho demostra, per exemple, Emil Markov en un encantador i humorístic llibre: 365 trucos para sobrevivir a mamá, editat per El tercer nombre.

El llibre va adreçat, especialment, a pares separats que s'han de fer càrrec dels seus fills i també a pares que veritablement vullguin compartir les tasques de criança dels seus fills. Com resoldre els problemes quotidians? Organitzar una festa d'aniversari, fer una truita, canviar els bolquers, pintar una paret, planxar una camisa, compatibilitzar la feina i tenir cura dels fills... Pas a pas, amb unes vinyetes senzilles i atraients (juga amb tres colors tan sols: el blanc, el negre i el taronja), va desvetllant-nos els trucs per a resoldre determinades situacions sense tenir que cridar a la mare. Qüestions fàcils però complicades quan normalment no fem ús d'elles i no estem habituats a resoldre.

Suposem que darrere d'Anton i de Maxi, els personatges del llibre, s'amaga el propi Emili, protagonista experimentat d'aquests successos. Sota la mirada d'una mare el llibre arranca moltes rialles al comprovar com feines tan simples poden resultar als pares tan complicades. Sota la mirada d'un pare suposem que serà una excel·lent manera d'adonar-se'n que l'educació dels xiquets cal compartir-la en equilibri, malgrat els possibles embolics que al principi ens pot suposar.

Un llibre molt recomanable que ens fa arrancar bones riallades. Us fiquem un tastet, que podeu veure, a més, en el seu bloc.






Humor en les il·lustracions de Tiago Hoisel


Ens ve bé gaudir del diumenge amb bon humor, com el que mostren les il·lustracions del brasiler Tiago Hoisel. Caricaturitza la realitat aprofitant-se de vegades del món dels animals. Un bon somriure després de mirar-les.