Pàgines

dissabte, 25 de juny del 2011

Les il·lustracions de Daniela Volpari


Ens agraden les il·lustracions de l'artista Daniela Volpari. Escenes quotidianes que ens mostra d'una forma original on els personatges tenen mostren simpatia i una certa tendresa, amb tocs d'humor.


















divendres, 24 de juny del 2011

Lecturimatges: microblog en Tumblr sobre "Lectura i art"/ Lecturimatges: microblog en Tumblr sobre "Lectura y arte"




Leyendo, preparando los sueños (ilustración de Ilya Green)

 

Al llarg de la història de l'art molts artistes han reflectit el fet de llegir a cop de pinzell, amb la seua visió personal. La lectura i la pintura, la il·lustració, fan una excel·lent combinació. A més, quan contemplem una imatge artística, també estem llegint, amb un codi diferent al textual, però llegint.

Al llarg del blog hem anat ficant diferents il·lustracions de xiquets i xiquetes, dones i homes, animals, personatges fantàstics,... tots llegint, il·lustracions i fotografies sobre la lectura. Precioses i excel·lents il·lustracions que, sols amb la seua contemplació, inviten a llegir. Però són tantes i tantes les il·lustracions sobre lectura i art que tenim (totes interessants i belles i que volem compartir amb tots vosaltres) que hem pensat dedicar-li un espai especial. A més, hem cregut interessant, en lloc de fer un altre blog, provar experiència dins del camp dels microblogs i experimentar en Tumblr (microblog que és una mescla de blog i Twitter)

Així, us invitem a gaudir de Lecturimatges: art i lectura (http://bibliolectors.tumblr.com) un nou espai de la Biblioteca Municipal de Cocentaina a Tumblr. Podeu fer-se també seguidors (per això sols cal enregistrar-se a Tumblr -és gratuït- i donar-li al botó de "Follow") donant-li al botó "RSS" que està al final del microblog, com en qualsevol marcador dinàmic. Ens hem proposat pujar cada dia una il·lustració o fotografia diferent, amb qualitat i molta diversitat, que ens conduirà al món de la lectura des de vessants diferents, com un caleidoscopi lector.

Si sou usuaris de Tumblr podeu donar-li al botó de "m'agrada", que és un "cor" o rebloguejar el post i ficar-ho al nostre tumblr.



Però si no sou usuaris de Tumblr també ens podeu visitar. A la columna de la dreta d'aquest blog hi teniu un espai que fica "Lecturimatges". Tan sols fent un clic, punxant damunt de la il·lustració, us porta directament a les imatges que anem ficant. Si voleu veure totes les il·lustracions que hem anat pujant al llarg d'aquest mesos tan sols cal qui li doneu a "Archive" (està al final de la pàgina). Aleshores apareixen les il·lustracions en menudet. Si punxeu damunt de la que us agrade, automàticament es fa gran:

Com sempre, respectem l'autoria de les il·lustracions, no sols ficant el nom de l'artista, també l'enllaç a la seua pàgina web o blog. Si punxem damunt de la imatge ens porta directament al seu espai web. Sols no fiquem l'enllaç quan l'artista no té espai a la web i, aleshores, redirecciona a aquest blog de Pinzellades al Món.

Fins ara estavem un poc de prova, per això no us havíem informat. Esperem que us agrade i que, a més, us siga útil. Ja ens conteu, val?
 
Nos encontramos entre las páginas del libro (ilustración de Pete Ryan)
 

dijous, 23 de juny del 2011

Bona nit de Sant Joan / Feliz noche de San Juan / Happy night of San Juan


Bona i màgica nit de Sant Joan a tots i totes.
Cremem en les fogueres tot allò trist, roïn i vell.
Renovem-se.
És hora de ficar la màgia en la nostra vida
(il·lustració d'Amanda Blacke)

Estenent la roba / Tendiendo la ropa / Clothesline


Sinuosa silueta, ombra del cos femení que transparenta la roba i embolica les seues formes. Un fet quotidià, com estendre la roba, contrasta amb el simbolisme sensual de les corves del cos i les sabates de taló d'agulla. Unes imatges molt sensuals, hiperrealistes,  le d'aquesta artista, Ana Teresa Fernández. Una visió molt personal i interessant de la dona.



Color i alegria: il·lustracions de Carla Pott / Color y alegría: ilustraciones de Carla Pott / Color and joy: illustrations Carla Pott


 El món que ens presenta la il·lustradora Carla Pott està ple de color, joc, alegria i molta imaginació. El seu estil és molt personal, amb caps enormes que configuren especialment als personatges i tot amanit amb molta trendresa. Ens agrada!
















dimecres, 22 de juny del 2011

Homes i lectura: fotografies / Hombres y lectura: fotografias / Men and reading: photographys


Ahir vàrem ficar un post amb fotografies de dones lectores, doncs hui les fotografies són d'homes lectors: joves, majors, de diferents cultures i països, en moments especials... temps de lectura. Aquesta vegada tampoc sabem qui són els lectors ni tampoc els fotògrafs (llàstima!)