Pàgines

dimecres, 21 d’abril del 2010

Mujeres, caleidoscopi il·lustrat de veus de dona: llibre de Lola Roig


Lola Roig, il·lustradora aragonesa, acaba de publicar en Thule el llibre Mujeres. Estem davant d'una obra il·lustrada, adreçada a un públic juvenil o adult, i que ens sembla molt, molt original. Tot gira al voltant de la dona:

No sé que haré de mayor
pero sé que siempre jugaré
porque los juegos
me los invento yo.

Molts registres diferents de les dones: dones reals que s'inventen a si mateix -com l'exemple de dalt-; dones inventades que semblen reals. Moltes vessants que donen veu a diferents veus de dona:

A veces exploto
y después
pierdo demasiado tiempo para reconponerme
buscando mis trocitos.

I les il·lustracions van mostrant-nos dones que participen activament amb el present o que el miren de puntetes; dones guerreres que sembla es mengen el món al seu pas, però que a la vegada són molt sensibles; dones que somien i s'emboliquen dins dels seus propis somnis; dones que es reinventen; dones que aprenen a dir "prou" i d'altres que sempre van a la recerca de nous camins per emprendre l'aventures: dones que estan començant ara a descobrir el món i d'altres que tan sols els resta un sospir per a dir-li adéu:

Creo
en
los
próximos
cinco
minutos.

Un carrusel de sentiments que giravolten sense aturar-se: l'odi, l'amor, la solitud, l'esperança, la por, la ira, l'alegria, i un llarg etcètera. Una visió intimista, personal i molt original. Un d'aquest llibres que cal regalar a moltes dones -que es sentiran identificades amb el seu contingut- i a molt homes -perquè els ajudarà a conèixer a les dones-.

Molt recomanable! Per a regalar o autoregalar-se.





1 comentari:

  1. Muy buen material.
    Me ha gustado el estilo de los dibujos de Mujeres. Dan un poco de repelús por sus rasgos, pero son chulisimos.

    Un saludo.

    ResponElimina