dissabte, 5 de setembre del 2009

Técnicas de ilustración de fantasia.

L'editorial Norma té editat, entre el seu nombrós fons bibliogràfic, el llibre Técnicas de ilustración de fantasia, de Gary A. Lippincott.

Una bona manera d'endinsar-se en aquest génere il·lustratiu de la má d'un gran il·lustrador. La literatura fantàstica està molt de moda i hi ha molts bons il·lustradors sobre ella. Per què no ara intentar nosaltres provar, seguint les seues instruccions, i iniciar-se en tècniques diferents?

Un bon manual per al que volen iniciar-se o per als ja iniciats.

Us el recomanem.

divendres, 4 de setembre del 2009

Roy Lichtenstein: un clàssic de la il·lustració

 
Roy Lichtenstein, per Ralph Ueltzhoeffer
 
Roy Lichtenstein (Nueva York, 1923 – Nueva York, 1997) és un dels artistes més coneguts del passat segle XX. Pintor de pop art, artista gràfic i escultor, conegut sobretot per les seues interpretacions a gran escala de l'art del còmic. Moltes de les seues il·lustracions són força conegudes per la publicitat i per les pel·lícules dels anys cinquanta i seixanta.
 
Un clàssic que volem recuperar en aquest blog.
 












 

dijous, 3 de setembre del 2009

Me encanta: llibre il·lustrat ple de sensacions i sentiments

Hi ha llibres que no tenen edat, són per a menuts i per adults. Llibres que ens fan aturar-se en el pensament i renaixer sensacions que per obvies i quotidianes no som conscients. A més, als xiquets i xiquetes de vegades es costa comprendre aquestes sensacions o no saben si socialment són correctes.
Això és el que passa amb el llibre Me encanta, de Minne, amb il·lustracions de Natali Fortier i que està editat per Kókinos. Un llibret encantador, que té el format dels llibres per adults i on descobrim, a doble pàgina, cada una de les coses que... ens encanta.

Text breu i unes il·lustracions que ens fan sentir el propi sentiment, descobrint-ho o tirant mà dels records. Natalie Fortier ha sabut captar i transmetre les sensacions, els sentiments i això és força difícil. Coses senzilles, com ficar-se les sabates de tacó de la mare, o arrancar-se la costreta que se'ns fa després d'un bac.

Me encanta estar de pie en la orilla, y que las olas se lleven la arena bajo mis pies y se haga un pequeño remolino.

Me encanta el sonido de la lluvia, al caer sobre mi paraguas rojo.

Són totes aquestes cosetes les que, poc a poc, conformen la nostra manera de ser, ompli el mapa dels nostres sentiments. Narrat d'una manera original, surten els sentiments com si obrirem una capseta i anarem descobrint el seu -el nostre- interior. Hui en dia on hi ha tantes assignatures de temes transversals, on es primen els valors i els sentiments personals, trobem que aquest llibre és ideal, per a qualsevol edat.

Un llibre d'aquest que considerem de lectura "imprescindible" .

dimecres, 2 de setembre del 2009

Bibliotecari / Bibliotecario / Librarian / Bibliothecaire / Bibliothekar

Kestutis Kasparavicius

És ben curiosa la imatge dels bibliotecaris que circula per internet. Cal dir que en un percentatge molt alt, quan busquem il·lustracions de bibliotecaris, aparèixen dones (és veritat que hi ha més dones que homes en aquesta professió). D'entre estes dones una gran part són majors, amb un monyet a dalt dels cabells, ulleres a la punta del nas, cara de "mala bava" i demanant silenci; les altres solen ser joves, faldilla curta, amb postures sexys, mirada encisadora, que estan intentant agafar un llibre. Són poques les il·lustracions que presenten a bibliotecaries d'altres tipus, realitzant diferents activitats de la seua professió (que són moltes i diverses) i en contacte amb els usuaris. Per què? És la imatge que donem als usuaris? Són tòpics que persisteixen?
Si busquem bibliotecaris homes està l'assumpte més difícil. Això si, desapareixen les ulleretes a la punta del nas i les posturetes sexys. Però ens crida l'atenció la seua escassa presència il·lustrada. Per què? No donen look?
Volem suplir aquesta quasi invisibilidad il·lustrativa masculina dels bibliotecaris amb aquestes il·lustracions que hem seleccionat. Bibliotecaris ben diferents, des del més futurista al més clàssic, passant pel bibliotecari imaginari o l'enganxat a les noves tecnologies i per aquells que estan formats de llibres. Simpàtics monstres bibliotecaris o titelles conformades per un cos-prestatgeria, homes bibliotecaris... il·lustrats.


Il·lustracions: Bibliotecari / Bibliotecario / Librarian / Bibliothécaire / Bibliothekar / Bibliotecário

Carlos Badillo


Black Lagoon



André Martins de Barros


Giuseppe Arcimboldo

Comença el curs, tornem a la biblioteca

 

Lectora, de Scot Ritchie, il.
 
És hora de tornar a la biblioteca, un cau de misteri, aventures, fantasia i bona companyia. No s'oblideu, a les biblioteques llegir és gratuït i podem triar el llibre que més ens agrade i emportar-se'l en préstec a casa. Us esperem a la biblioteca municipal de Cocentaina, presencial i virtualment. Passe-m'ho bé compartint lectura.

dimarts, 1 de setembre del 2009

dilluns, 31 d’agost del 2009

Fotografies surrealistes: Sara G. Umemoto

Hi ha vegades que les il·lustracions semblen fotografies i altres on les fotografies semblen il·lustracions. Les fotocomposicions són també art, sobretot quan es trobem amb fotografies com les de la mexicana Sara G. Umemoto, una artista que des de fa algun temps viu i realitza el seu treball artístic en Japó.
Les seus fotos són l'exponent d'un surrealisme on el conjunt i cadascun dels detalls són claus simbòliques que ens obrin la porta a la imaginació i al subconscient. Art, realitat i imaginació. Una bellesa. Cada imatge és tota una història de delicada sensibilitat. Molt suggerent. Un passeig que en obri pas a diversos móns i recrear-se en ells.
Sara G. Umemoto té, a més, unes fotos on e realisme impera, tant en la gent com en els paisatges. Podeu veure-ho tot al seu lloc web.







diumenge, 30 d’agost del 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...