dissabte, 17 de setembre del 2011

Tempus fugit


Tic-tac, tic-tac, tic-tac...
el temps passa volant i quasi estem acomiadant-se de l'estiu,
malgrat la calor que fa
(il·lustració de James C. Christensen)

Les il·lustracions de Chris Buzelli


Les il·lustracions de Chris Buzelli tenen totes un toc surrealista i conceptual. Diferents, originals i molt personals. Molt interessants i belles.
















divendres, 16 de setembre del 2011

Quin embolic! / ¡Vaya lio! / What a mess!


Uf! Quin embolic mental!
 Em fico el pijama o surto amb els amics?
  It's question
(il·lustració de Yin Sam-Oeun)


Pirateig escolar / Pirateo escolar / School hacking


Pirateig... de treball escolar. Pescat!
(il·lustració de Leonardo Rodriguez)

Taller on-line lectura del libro álbum: Mirar entre líneas, leer entre formas

Mirar entre líneas, leer entre formas. Taller impartit per Aitana Carrasco

Esteu a temps d'inscriure's en el taller on-line Mirar entre líneas, leer entre formas. Aprender a descifrar entre formas, organitzat per Atrapavientos. El taller està impartit per Aitana Carrasco i va adreçat a totes les persones que d'alguna manera vullguen conèixer i endinsar-se en el món dels àlbums il·lustrats: il·lustradors, pares, mestres, bibliotecaris, llibreters, etc.

En él, y de la mano de gatos, niños, abuelas, gorilas, lágrimas, gallinas, monstruos, barcos voladores, cucharas, algún que otro lobo e incluso la muerte misma, aprenderemos a descifrar los álbumes ilustrados: a mirarlos, leerlos y apreciarlos en toda su grandeza, desarrollando nuestra capacidad de análisis y un criterio propio a la hora de valorarlos. 

Us fiquem totes les dades del programa, per si us interessa, i la resta d'informació. 

Programa:

0. Introducción al lenguaje visual: conceptos generales
1. Historia del libro-álbum
2. ¿Qué es y qué no es un libro-álbum?
3. Narrativa visual: Secuencia, ritmo, códigos gráficos y estilo
4. Relaciones texto-imagen en los libros-álbum y algunas claves para analizarlos

Duración: 1 mes.
Periodicidad: Semanal.
Nivel: Este curso es de nivel inicial.
Requisitos previos: No tiene.
Próximas convocatorias: 17 de octubre.
Profesores que lo imparten: Aitana Carrasco.
Precio del curso: 70 € (más 30 euros de matrícula). Si has hecho durante el año un curso con Atrapavientos, te ahorras la matrícula.
Cierre matricula: 14/10/2011
Modalidad de Pago: domiciliación bancaria, transferencia y Paypal.
Más información y matrícula en: cursos@atrapavientos.es

Ens manca llibertat / Nos falta libertad / We need freedom


Es sentim lliures, però de vegades és la societat la que ens encapça. Podem sortir? Segur que sempre hi ha un forat per on podem sortir o podem empènyer les parets i deixar que caiguen. És evident que per fer això cal adonar-se'n del nostre encapçament, dels absurdes límits que ens fiquen. Però millor mireu les il·lustracions de Brian Biedul i que cadascú reflexione i traga les seues conclusions.

Aquestes artista ens mostra una perfecta ilustració del cos humà. És excel·lent!





dijous, 15 de setembre del 2011

¡Me aburro!, llibre il·lustrat de Marc Rosenthal


Un dels últims llibres que ha publicat Factoría K de Libros és ¡Me aburro!, de Marc Rosenthal. El llibre és tota una reflexió sobre el concepte de l'avorriment que tenen alguns xiquets i xiquetes que estan tan ficats en el seu propi avorriment que son incapaços d'adonar-se'n de la gran quantitat de coses interessants, diferents, curioses, divertides, surrealistes... que ocorren al seu voltant.

Amb molt d'humor anem veient com mentre el protagonista està capficat en el seu propi avorriment, en segon pla, les escenes van succeint-se. La seua amiga, conscient del que passa, mira bocabadada la tossuderia del xiquet.

El llibre és un relat visual en format de còmic (per cert, que ens recorda a certes il·lustracions del còmic dels anys cinquanta). Acabem de passar les vacances i si preguntarem als xiquets segur que, més d'ú, ens diria que s'ha avorrit. Per què? 

Malgrat el seu poc text el llibre no va adreçat sols als més menuts, doncs el tema interessa a totes les edats i el llibre ens serveix com a punt de sortida d'una interessant i necessària reflexió: què és l'avorriment? per què s'avorrim? quan s'avorrim més? per què hi ha gent que mai s'avorreix? ...?

Un llibre molt recomanable i divertit per a compartir la seua lectura a casa, a l'escola, a la biblioteca.




24 hores en la vida d'una lectora / 24 hours in the life of a reader


Hi ha lectors i devorallibres. Voleu conèixer a una autèntica devorallibres? Doncs és aquell lector o lectora que des de que s'alça fins que es gita no para de llegir o d'utilitzar els llibres en tot moment. Hem trobat una autèntica devorallibres entre les il·lustracions de Laura Scarpa. Delicioses!

Són 24 hores, tot un dia, en la vida d'una superlectora, una devorallibres, des de que s'alça fins que es gita. Esperem que us agrade! A nosaltres ens ha encantat.


















dimecres, 14 de setembre del 2011

Què miren? / ¿Qué miran? / Looking?


Però.... què miren tots aquests animals amb tanta atenció? 
(il·lustració de Maddalena Gerli)

Creació de cartells publicitaris/ Creación de carteles publicitarios / Creation of advertising posters


La publicitat té un llenguatge propi que caldria estudiar a classe, sobretot per comprendre correctament el missatge que ens volen transmetre i com ens consideren com a usuaris. Però nosaltres també podem començar a fer el nostre propis cartells publicitaris. Mireu, per exemple, aquestes simpàtiques il·lustracions d'Amandine Piu. Podem agafar-les com exemple a l'hora de crear els cartells i imitar el contingut. Recordem: cal buscar un producte que ens agrade (o al contrari), donar-li un nou nom, buscar el missatge que volem transmetre (slogan) i la il·lustració adient... El cartell és un tot, res té sentint per separat. Segur que a més de fomentar la nostra pròpia creativitat ens ajuda a llegir la publicitat.

S'animeu?! Us fiquem més exemples d'Amandie Piu, excel·lents i originals.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...