Són sorprenents i originals els retrats que pinta Joshua Suda, semblen fotografies. Rostres que surten darrere del paper... plens de curiositats o intentant sortir del llenç? A partir de fotografies crea composicions pictòriques hiperrealistes. Les seves pintures a l'oli. totes de grans dimensions, reprodueixen el més mínim detall, borrissol, arrugues, cabell, volum, llum, reflex, tot amb un realisme, que més que una pintura, més que una fotografia, sembla que estiguem mirant per una finestra, la que componen els seus quadres.
El món de la fantasia artística està ple d'animals interessants i originals que no deixen de sorprendre'ns. Per exemple, Irene Aizen ens deixa bocabadades amb totes aquestes il·lustracions protagonitzades per una simpàtica i greixoneta conilleta, vestida com si visquera en ple romanticisme i ambientada entre éssers fantàstics i jocs imaginaris. Amb una mirada que ens atrapa i sense bigotis és... fantàstica. Ens sembla molt atractiva, divertida i original.
Celebrem el Dia de la Dona llegint -amb l'art-, perquè la lectura ens dona ales, força, coneixement, en ajuda a comprendre i compartir, ens emociona, ens fa part d'un teixit cultural que ens uneix amb els passat i ens dona llum per veure la realitat, ens fa crítics.
Necessitem l'educació per avançar cap un món millor, personal i socialment, i la lectura forma part de la nostra educació i cultura. Les dones, les grans marginades històricament en l'educació, ara ja no ho són als països del primer món, però encara hi ha molts indrets on no poden accedir siquiera a l'alfabetització. Lluitem, des d'aquest raconet per un món més igualitari i solidari en que homes i dones, xiquets i xiquetes, tinguen el mateix accés a l'educació i a la cultura, a la lectura. Somiem? No, no té perquè ser una utopia. Pas a pas, llibre a llibre, ho aconseguirem.