dissabte, 23 de gener del 2010

Museo del libro ilustrado: un blog d'àlbums il·lustrats


 
Us recomanem, si us agraden els àlbums il·lustrats, que es doneu un tomb per Museo del libro ilustrado, un lloc on podem trobar molts llibres, amb les seus dades bibliogràfiques i part del contingut il·lustrat del llibre.

La selecció que fan dels àlbums il·lustrats és molt acurada i interessant. Gràcies a la nostra amiga Stel·la sabem que l'autora és la xilena Evangelina Prieto.

La il·lustració és de John Joven.

divendres, 22 de gener del 2010

Les il·lustracions de Daniela Tieni / Las ilustraciones de Daniela Tieni


Daniela Tieni és una il·lustradora italiana que ens agrada molt. Imaginativa i molt detallista, amb un bon maneig del dibuix i excel·lent barreja del color. Chapeau!














dijous, 21 de gener del 2010

Fer trencaclosques amb les il·lustracions / Hacer puzzles con las ilustraciones: JigsawPlanet

Trencaclosques amb una il·lustració d'Aaron Jasinski

Retornem a les activitat lúdiques i il·lustratives que podem utilitzar en l'aula: els trencaclosques / rompecabezas. L'objectiu, en aquest cas, és observar més detingudament una il·lustració, fixar-se detingudament amb els detalls, per a després realitzar més fàcil i ràpidament el trencaclosques. Ho podem fer gràcies a l'aplicació gratuïta de JigsawPlanet, molt fácil d'utilitzar: pugem la foto o la il·lustració, triem el nivel de dificultat (clicleu damunt d'"Advancet Setting" i s'amplia la finestra) que pot ser de 10 a 120 peces, trieu la forma que més us agrade per a les peces ("shape") i al final doneu-li a crear ("create".) Ja està! Ara doneu-li a "play" i a jugar. Al finalitzar el trencaclosques ens surt el temps que hem tardat en realitzar-ho, així que també podem jugar amb el factor temps.

Hem comprovat que, malgrat no ser necessari registrar-se, si anem pujant i creant trencaclosques des d'un mateix ordinador, resta en la memòria i apareixen tots els trencaclosques que hem creat.

Us proposem, emprant aquesta eina, fer diferents activitats:

-agafeu vosaltres qualsevol de les il·lustraciones que hi apareixen en este blog, la que més us agrade, i se la guardeu. Després la pugeu a JigsawPlanet, li doneu a "create" i automàticament teniu el trenclaclosques creat, aleshores ho passem a un alumne o company per a que el faja.

-que cada alumne trie la il·lustració que més li agrade i seguir els mateixos passos que abans; després que cada autor es munte el seu propi trencaclosques.

-que cada alumne cree un trencaclosques pensant en la il·lustració que més li puga agradar al company/a i després que el realitze el company a qui li ho regalem.

Nosaltres hem agafat la il·lustració de dalt, d'Aaron Jasinski, i hem creat un trencalosques senzill, de 16 peces. Doneu-li a "play" i... endavant!

dimecres, 20 de gener del 2010

Mirades femenines / Miradas femeninas: Vladimir Dunjic

 

 
 Mirades, moltes mirades femenines... profundes, intenses... però que s'amaguen darrere dels vels de diferents cultures. Vladimir Dunjic pinta aquestes mirades que ens atrapen des de la primera ullada. Tan sols hi ha una mirada que tanca les seues, la més encisadora i somiadora. 
 
 














dilluns, 18 de gener del 2010

No sé on tinc el cap / Con la cabeza en otra parte, un llibre de Quentin Blake



L'humor anglès té unes connotacions especials, també en la literatura infantil. No sé on tinc el cap /Con la cabeza en otra parte, d'André Bouchard, amb il·lustracions de Quentin Blake, editat per Combel és una narració esborrajada amb molt d'humor i gran crítica.

Ens conta què succeeix quan un bon dia, en una família, el pare perd el cap. Si, si, no és que el perd metafòricament, el perd físicament. Clar, sense cap anava a empentollades per tot arreu. Funciona de manera automàtica, sense tenir consciència de la realitat ni voluntat pròpia.

La mare i els dos filles busquen el cap, però no el troben. La mare es culpa de la pèrdua i, aleshores, pensa que la resta de gent també la culparan (quin tipus d'esposa és que perd fins i tot el cap de l'home?). Per tal de dissimular els xiquets fan un cap de paper maché i li pinten la cara. Ningú se n'adona de que el cap és falç.

Però tenir un pare així té les seues avantatges (no bonega, fa tot el que se li mana, no ronca...) i els seus inconvenients (no manifesta cap emoció, no besa, no te cap iniciativa pròpia...). És millor el pare en cap o sense cap? No us desvetllem el final.

Tot el llibre és una forta crítica a tots els pares tan preocupats per la feina que, inclòs en casa i amb la seua família, tenen el cap en una altra part, el perden. És molt divertit i les il·lustracions de Quentin Blake són fantàstiques, rodones, fent-nos esclatar moltes vegades una gran rialla.

Un llibre fantàstic! Una bona reflexió per als adults... compartir el temps i els sentiments en la família és molt important i de vegades... ho oblidem.



Alma: curtmetratge de Rodrigo Blaas

Alma from Rodrigo Blaas on Vimeo.

diumenge, 17 de gener del 2010

Calendari per a 2010 / Calendario para 2010

Us presentem un calendari de 2010 amb il·lustracions infantils que ens ha agradat molt. Està en italià, però és senzill de traduir. Està realitzat per la il·lustradora italiana Faruffa (us recomanem que li doneu una ullada a la seua web , Faruffando, i les seues il·lustracions). Ens sembla divertit, adient per a seguir el curs de l'any i amb unes il·lustracions molt atractives.

Ací teniu tots els mesos de l'any:












Les il·lustracions del "Costumari català" de Joan Amades: imatgeria popular

Ex libris de Joan Amades i Gelat

Hui acaben els actes en commemoració de la mort de l'insigne etnòleg i folklorista català Joan Amades. Des d'aquest blog dedicat a la il·lustració volem rendir-li el nostre particular homenatge il·lustratiu i res millor que ficar una xicoteta mostra de les imatges que apareixen en la seua obra Costumari català.

Les imatges apareixen al llarg de tots els llibres que conformen l'obra per tal de donar suport pedagògic i informatiu al text. Dibuixos passats a tinta, senzills, però molt didàctics, amb el detallisme adient per tal de transmetre la informació pertinent al lector. Ens il·lustren sobre els vestits típics, els passos de ball, l'imaginari mitològic i religiós, els retaules... Són com les il·lustracions dels cuaderns de botànica dels naturalistes. Les il·lustracions compleixen a la perfecció amb la seua funció informativa i didàctica. Ens agraden!










Aquest article s'ha fet participant en xarxa en els actes de cloenda dels homenatges a Joan Amades. Diferents blocaires han participat, tots editant al mateix moment -12:00 h.- un post sobre Joan Amades. Podeu llegir els interessants post d'altres companys punxant ací.

Aprofitem per a felicitar als promotors d'aquesta iniciativa en la xarxa, que com diu Víctor Pàmies, ha passat a ser per uns moments una plaça pública on cadascú s'ha unit compartint les seues pròpies experiències.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...