dijous, 11 de juny del 2020

Aigua, flors i contes / Agua, flores y cuentos / Water, flowers and stories


L'aigua, sobretot en primavera, alimenta les plantes i les fa florir
Però a més, segur que no sabieu que també els conta contes.
Serà per això que les flors són tan belles?
(il·lustració d'Afrooz Gholizadeh)

Princeses i gripaus: 10 il·lustracions i 1 llibre / Princesas y sapos: 10 ilustraciones y 1 libro / Princesses and frogs: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Mateja Jager

En 10 il·lustracions i 1 llibre hui anem a veure a moltes princeses i granotes -o gripaus- i màgiques besades capaç de convertir a una granota en príncep. Que no s'ho creu? Mireu aquestes il·lustracions i comprovareu com és així. Ara bé, el que no sabem és si el príncep encisat ens agradarà o no després de la besada... és un risc. De princeses, gripaus i besadetes està encara el món real ple. O no?

Princeses i gripaus: 10 il·lustracions i un llibre
Princesas y sapos: 10 ilustraciones y un libro
Princesses and frogs: 10 illustrations and a book


Il·lustració de Fernando Noriega

Il·lustració de Frank Warmerdam

 Il·lustració de Lisa Aisato

Il·lustració de Maria Bazykina

Il·lustració de Raquel Diaz Reguera

 Il·lustració d'Eve Farb

 Il·lustració d'Henriette Sauvant

 Il·lustració de Brenda York

 Il·lustració de Dan Des Eynon


Quan pensem en besadetes de princeses a granotes, habitualment, estem imaginant un conte o tipus de conte determinat, però hui anem a donar-li la volta. El llibre que us presentem, La rana Valentín y su descapotable rojo, està editat ja fa un temps per Lumen. Escrit per Burny Bos i il·lustrat magníficament per Hans de Beer, la narració ens presenta dos històries paral·les: per una banda la de Valentí, una granota mimada a qui sempre li han dit que és el príncep de la casa. Tant és així que acaba pensant que és l'autèntic princep encisat a qui la princesa besa i es converteix en humà. Aleshores, emprèn un viatge per anar al palau de la princesa, amb el seu descapotable roig, i pel camí arreplega a un cigonyeta (ocell a qui, per cert, li encanta menjar granotes) i junts sequeixen el camí al castell. La història de la cigonya i la seua amistat és l'altre fil de la narració. 

Un llibre il·lustrat molt bonic i interessant, divertit en alguns moments i tendre en altres. Ah, per cert, quan la granota aplega al castell de la princesa es troba amb una llarga cua de granotes, totes esperant que la princesa les bese i... Valentí és el número 342, així que decideix abandonar la cua i les seues ínfules de granota principesca.

Molt recomanable, tant pel text i la seua original temàtica com per les precioses il·lustracions d'Hans de Beer, aquarel·les de línia fina marcada a tinta, minucioses i amb un punt de vista molt cinematogràfic.

dimecres, 10 de juny del 2020

A la vora del mar / A orillas del mar / By the sea


Una estampa ben marinera: el mar, la costa, les gavines i...
el blanc de la vestimenta de la xiqueta
que li dona encara més llum al paisatge marí.
Una composició plena de poesia.
(il·lustració de Laura Díez)

Timeliot, un adorable elf / Timeliot, un adorable elfo / Timeliot, an elf lovely


Un xicotet i juganer elf va per tot arreu ficant el seu nasset. Li agrada la cultura i també la natura. Els animals són els seus amics. Unes llarguíssimes mitges vermelles deixen l'empremta al seu pas, envoltant-ho tot amb espirals de màgia. Timeliot, aquest adorable personatge,  ens convida a redescobrir les nostres emocions infantils, aquelles que ens allunyen de les preocupacions quotidianes.
Aquestes simpàtiques il·lustracions són de Armelle Boy i ens encantaria tenir a Timeliot a la nostra biblioteca.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...