dilluns, 23 de juliol de 2007

Bestiario, un plaer estètic


Estem davant d'una autèntica obra d'art. Un llibre on les impactatants il·lustracions en deixen bocabadats. Bestiario és una magnífica obra de Stéphane Poulin editada per Factoria K de Libros, una editorial gallega que aposta per llibres amb il·lustracions de gran qualitat.
El seu contingut és surrealista, amb un animalari antropomòrfic, que a manera de gregueries pul·lulen per les seus pàgines. És l'audàcia de la imaginació i la creativitat, tot basant-se en obres literàries i artístiques.
És una llibre que va adreçat a tot tipus de lectors, doncs el menuts, malgrat no tenir el referents artístics necessàris, poden gaudir de les il·lustracions i bestraure les seues pròpies conclusions, com en qualsevol obra d'art. I el majors, que ja tenim les referències de Magritte, Van Gogh, Hopper... podrem gaudir de l'humor impregnat en cada pinzellada il·lustrativa. Els animals d'aquest bestiari reflecten les misèries i grandeses humanes.
Per a somiar, riure, reflexionar. De lectura obligada per aln amants de les bones il·lustracions.
Basant-se en aquesta obra podem realitzar diferents animacions lectores sobre el llibre il·lustrat: fer una recerca sobre les obres originals en les que s'ha basat Poulin, escriure textos i poemes sobre cadascuna de les il·lustracions, reflexionar sobre el seu contingut, buscar altres il·lustracions sobre animals, etc...

Mutilación, del llibre Bestiario de Stéphane Poulin

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Un autèntic plaer estètic! preciós, interessant, reflexiu, crític. Capeau per les il·lustracions. Com bé comentes és un llibre per a totes les edats.

Mario Fulgenci, Barcelona

Isabel Barriel ha dit...

Enhorabona, acabes de guanyar el
Thinking Blogger Award!!!!!!!!
Isabel (ja a casa i amb moltes imatges al cap)

Anònim ha dit...

Un autèntic plaer. Per als adults, perquè coneixem les obres originals sobre les que estan basades les il·lustracions. per als nens, perque a més de gaudir d'elles els porta a les pintures originals.
Té molt de joc educatiu el llibre.

Jordi

Anònim ha dit...

No l'he pogut veure encara i ja en tinc ganes...

Sàlvia ha dit...

És fantàstic, Gonzalo. Més encara per a adults, que coneixem les pintures originals.

Besadetes

Anònim ha dit...

Estimados amigos,
Por casualidad encontramos este blog en el que se alude a "Bestiario", uno de los libros de nuestra colección de Arte. Nos alegra saber de estos comentarios favorables y os invitamos a conocer el resto del catálogo, en el que figura otro título, "Animalario", galardonado este año con el 1º Premio Nacional de Edición en la categoría de Arte.
www.faktoriakdelibros.com
Gracias
FAKTORÍA K, Dpto. Comunicacion
comunicacion@faktoriakdelibros.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...