dissabte, 26 de novembre del 2011

La lectura de les menines / La lectura de las meninas



 Desvetllat el misteri: 
les menines portaven papers, amb narracions i poemes, 
en lloc de brials. Mai s'avorrien! Llegien!

(il·lustració de José Rosero)

Tintín en versió d'Ole Ahlberg / Tintín en versión de Ole Ahlberg / Tintin in Ole Ahlberg version


Ara torna d'estar de plena actualitat la figura de Tintín, perquè del còmic a saltat al cinema. És un moment perfecte per a llegir o rellegir les aventures d'aquest gran personatge d'Hergé. Però hui volem presentar-vos unes versions il·lustrades que Ole Ahlberg ha realitzat sobre els personatges de Tintín.



divendres, 25 de novembre del 2011

Aturem la violència de gènere! / Paremos la violencia de género! / Stop domestic violence!


Quants temors, quants secrets, quanta inseguretat 
pot amargar-se dins de casa!
Quanta violència!
Si ho sabem... denunciem-ho!
Per la igualtat i convivència d'homes i dones!

(il·lustració de Gregory Jacobsen)

Dia de les Llibreries / Día de las Librerías / Bookshop Day


Entre llibres a la llibreria.
Dia de les Llibreries / Día de las Librerías

(il·lustració de Jun Kumaori)

Les vaques de Rob Scotton / Las vacas / Cows by Rob Scotton


Les vaques que il·lustra Rob Scotton són simpàtiques, tendres, humanitzades. Amb tocs d'humor i molt originals. Ens encanten!










Stop a la violència de gènere! / Stop a la violencia de género


Stop a la violència de gènere!
(il·lustració de Gottfried Helnwein)

dijous, 24 de novembre del 2011

Concurs Internacional d’Il·lustració Científica / Concurso Internacional de Ilustración Científica / International Competition of Scientific Illustration


Ens hem assabentat d'un concurs d'il·lustració que tal vegada us interesse als lectors del blog. Es tracta del Concurs Internacional d’Il·lustració Científica / Concurso Internacional de Ilustración Científica, organitzat per l’Associació Catalana de Comunició Científica (ACCC) amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya

Bases:
- El concurs és sobre il·lustracions de base científica.
- L’obra pot ser en blanc i negre o en color.
- La tècnica és lliure.
- La mida ha de ser DIN A3 (29,7x42cm) vertical.
- L’obra ha de ser original.
- Cada participant podrà enviar una única il·lustració.
- S’ha d’enviar, en format digital jpg en alta resolució indicant en l’assumpte el títol de l’obra i el nom de l’autor, a l’e-mail secretaria-tecnica@accc.cat
- El lliurament de les il·lustracions està obert fins el 24/12/2011.

Les obres rebudes és publicaran en el bloc i a les xarxes socials de l’ACCC, on el públic podrà veure-les i votar-les. Les obres seran seleccionades, no únicament pel seu rigor científic, sinò també per la seva capacitat divulgativa. Amb les 20 obres seleccionades es prepararà una exposició col·lectiva en la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona.
El primer premi està dotat amb 300 euros i diploma; el segon, amb 250 euros i diploma; el premi del públic amb 200 euros i diploma. 
Animeu-se a participar! Sabem que molts dels lectors del blog fan unes precioses il·lustracions científiques i aquesta és una bona manera d'exposar-les públicament.
Les il·lustracions són de MizEnScen.

Aliments: il·lustracions hiperrealistes / Alimentos: ilustraciones hiperrealistas / Food: hyperrealism illustrations


De vegades el realisme de la pintura és tan exacte que apleguem a confondre dos arts: pintura i fotografia. Les il·lustracions de Tom Martin semblen fotografies, són hiperrealistes. Aliments i objectes de la cuina, paquets amb menjar, frigorífics oberts.... semblen tan reals que costa imaginar-se a l'artista donan pinzellades.












dimecres, 23 de novembre del 2011

Vicenta: curtmetratge valencià d'animació preseleccionat per als Óscars







El curtmetratge d'animació valencià Vicenta està preseleccionat per optar als Òscars. Li desitgem una molt bona singladura d'èxit.

És una adaptació molt personal i original, còmica, del mite de Frankenstein. Està filmada amb la tècnica del stop-motion amb animació de plastilina i ja ha aconseguit setanta premis des de l'estrena oficial al Festival de Sitges 2010, on va aconseguir una menció per part del jurat. El director Samuel Ortí (Sam) considera un premi més ser nominat i assegura ser conscient que és complicat arribar a la gala dels Òscar del febrer com un dels cinc finalistes. La decisió se sabrà a mitjan desembre.

Univers femení / Universo femenino / Female universe



 L'artista Akzhana Abdalieva il·lustra tot un món femení ple de riquesa de color, intens, poètic, molt bonic. Original i de gran bellesa.


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...