dissabte, 16 de maig del 2009

¿Qué le pasa a mi cabello?, àlbum il·lustrat per a prelectors¿Qué le pasa a mi cabello? , de Satoshi Kitamura, editat per Fondo de Cultura Económica és un fantàstic àlbum il·lustrat per als lectors més infantils. De tamany gran, tot en cartoné i unes il·lustraciones molt bones plenes d'humor.

L'àlbum ens narra les aventures de Leonel i els seus cabell. El lleó té una festa i va a la perruqueria per a tenir un bon look. El perruquer i ell van experimentant amb diferents estil, cadascú més estrafalari el que ens fa esclatar mirant-ho una forta rialla. Al final trobaràn un pentinat molt especial que farà que siga l'atenció de la festa.

El llibre ens dona l'oportunitat de nosaltres provar també els pentinats del lleó, doncs té buit ovalat per a que els menudets puguen assomar la seua cara. Molt divertit!

divendres, 15 de maig del 2009

Animales extraordinarios: col·lecció de llibres d'informació il·lustrats per Nicolás FernándezLa il·lustració en els llibre d'informació té unes característiques pròpies, entre les que destaquen la veracitat i el detallisme de la imatge. Al nostre país no hi ha molta producció autòctona de llibres d'informació (quasi tot el que tenim són traduccions i els il·lustradors són estrangers), però a Factoría K de Libros hi tenen una col·lecció Animales extraordinarios -Animais extraordinarios, en galleg-, molt interessant, amb il·lustracions de Nicolás Fernández que avalen el contingut informatiu i il·lustratiu del llibre.


Nicolás viu ara en A Coruña i està especialitzat en aquareles de fauna i flora, especialment d'ocells. Té publicats dos llibres per adults, Guía de campo de la Comunidad Valenciana i Espacios Naturales de la Comunidad Valenciana, on demostra un gran domini de l'esbòs i una tècnica molt acurada, amb un estil realista que sobresurt.

Desitgem que s'editen més llibres en aquesta col·lecció. Us els es recomanem.

dijous, 14 de maig del 2009

¿Dónde estan los animalitos?, àlbum il·lustrat per als primers lectors

¿Donde estan los animalitos? Este és un àlbum il·lustrat que acaba de publicar Kókinos per als lectors menudets, il·lustrat per Delphine Chedru. És un fantàstic llibre-joc on els animalets estan amagats: la raboseta, el drac, el pollet despistat, la marieta...

Un joc visual per a compartir grans i menuts, un joc que ens introdueix a la lectura de la imatge, d'una maera molt senzilla i estèticament força interessant.

Formes, colors, figures i uns animalets que quasi passen desapercebuts, però viuen i passetgen per les seues pàgines.

Molt recomanable.


dimecres, 13 de maig del 2009

XIII Concurso de Álbum Ilustrado, A la Orilla del Viento


De nou ha sortit la convocatòria de Fondo de Cultura Económica sobre creació d'àlbums il·lustrats. El concurs té un nivell molt alt i us animem a participar:


XIII CONCURSO DE ÁLBUM ILUSTRADO A LA ORILLA DEL VIENTO. FONDO DE CULTURA ECONÓMICA

BASES :
1. Podrán participar escritores e ilustradores de cualquier nacionalidad, edad, lugar de origen o residencia, siempre y cuando su propuesta sea en lengua española. Quedan excluidos los empleados de esta editorial.
2. Las obras podrán ser presentadas por uno o varios autores e ilustradores.
3. Tanto el texto como las ilustraciones de las obras concursantes deberán ser totalmente inéditos y no participar simultáneamente en otro concurso.
4. La propuesta deberá atender al concepto de álbum ilustrado, es decir, un libro en el que la historia se cuente a través de imágenes y textos de tal manera que éstos se complementen o estén íntimamente relacionados entre sí. Asimismo se aceptarán historias narradas sólo con imágenes, pero NO se recibirán trabajos sin ilustraciones. Recomendamos ver los álbumes publicados en nuestra colección Los especiales de A la orilla del viento.
5. El tema, formato del álbum y la técnica de ilustración son libres, y su extensión máxima debe ser de 48 páginas.
6. La propuesta del libro deberá presentarse en un dummy o maqueta con la versión final de diseño, texto, color e ilustraciones. No se aceptarán maquetas incompletas o que no cumplan con estos requisitos.
7. La maqueta deberá firmarse con seudónimo y entregarse con un sobre cerrado que contenga nombre, dirección, teléfono y correo electrónico del o los participantes. En el exterior del sobre habrán de escribirse el o los seudónimos utilizados, así como el título de la obra concursante.
8. EN NINGÚN CASO SE DEVOLVERÁ LA MAQUETA, por lo que NO DEBEN INCLUIRSE LAS ILUSTRACIONES ORIGINALES, sino solamente reproducciones de éstas.
9. La dirección a la que deben ser remitidos los trabajos es la siguiente: XIII Concurso A la Orilla del VientoLibros para Niños y JóvenesFondo de Cultura EconómicaCarretera Picacho-Ajusco 227,Col. Bosques del Pedregal, Tlalpan,C.P. 14200, México, D.F. Asimismo, los concursantes de Argentina, Brasil, Colombia, Chile, España, Estados Unidos, Centroamérica, Perú y Venezuela podrán entregar su(s) propuesta(s) en nuestras filiales en estos países, cuya dirección se encuentra al calce de estas bases. Sus trabajos deberán incluir la leyenda XIII Concurso A la Orilla del Viento.
10. Queda abierta la presente convocatoria a partir de su fecha de publicación y hasta las 18:00 horas del 31 de agosto de 2009. En los envíos por correo se considerará la fecha de remisión. No se recibirán propuestas después de esta fecha.
11. El jurado estará compuesto por personas de reconocido prestigio en el área de la literatura infantil y juvenil. La identidad de sus integrantes se mantendrá en secreto y se dará a conocer en la fecha de publicación de los resultados. Su fallo será inapelable. Asimismo, el premio podrá ser declarado desierto.
12. El premio único está dotado de $100,000.00 (cien mil pesos mexicanos o su equivalente en USD) y la obra se publicará en la colección Los Especiales de A la Orilla del Viento del FCE.
13. Los resultados del concurso serán publicados el 30 de octubre de 2009 en la página web del FCE: http://www.fondodeculturaeconomica.com/
14. Los concursantes podrán participar con el número de propuestas que deseen. Su participación en el concurso explicita su aceptación de estas bases. Para mayores informes, comunicarse al teléfono (52 55) 54 49 18 82 y 54 49 18 80 o escribir a:
librosparaninos@fondodeculturaeconomica.com

diumenge, 10 de maig del 2009

Historias mágicas de oriente. Cuentos de Irán: il·lustracions iranís


Entre els diversos i bons llibres que publica Libros del Zorro Rojo, hui us volem parlar d' Historias mágicas de Oriente. Cuentos de Irán. Són contes orientals per a xiquets de tot el món, doncs la màgia que els embolcalla és tan bonica que ben cert que als xiquets d'ací també els encisarà. El llibre originalment ha estat publicat per l'editorial iraní Shabaviz i tant els escriptors com els il·lustradors són d'Iran. Això li dona al llibre un segell oriental original força interessant, sobretot per a nosaltres que tenim la mirada més acostumada a les il·lustracions occidentals.


Shahrzad, de Farshid Shafiee

El llibre és un àlbum il·lustrat amb 3 narracions d'autors diferents i cadascuna il·lustrada per un il·lustrador iraní diferent:

-Shahrzad, de F. Khalatbaree, amb il·lustracions de Farshid Shafiee
-Una cabeza sin sombrero, de M. Reza Yusefi, amb il·lustracions de Rashin Kheirieh
-Prisionero de la noche, de M. Rahmandoust, amb il·lustracions de Alain Bailhache

Una cabeza sin sombrero, de Rashin Kheirieh

Les històries conjuguen originalitat i diversitat en els temes, estils narratius i llenguatges visuals, tot amb sabor oriental. En la primera, rememorant un poc els contes de les mil i una nit, trobem una princesa que viu al país dels contes, viatjera i capaç d'enamorar al cavaller del País de la Nit. El segon narra la història d'un titellaire calb que és manipulat per les seues pròpies titelles. L'ultim ens conta el que li succeeix a un mussol al que li agradava molt la nit, tan i tan que no volia que s'acabara.

El amigo de la noche, de Alain Bailhache

Un llibre molt recomanable.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...