dissabte, 25 de febrer del 2017

Fotografies de Loes Heerink des d'un pont de Hanoi


Sabeu que normalment als post parlem i difonem il·lustració en les seues diferents vessants, però hui volem compartir amb vosaltres unes imatges que no són creades sinó reals. Són fotografies de Loes Heerink, fetes des d'un pont d'Hanoi, sobre els venedors ambulants que amb la seua bicicleta porten els aliments i les flors al mercat local. 

Les imatges són precioses i la disposició que fan els venedors/es per a col·locar els seus productes són pura estètica utilitarista. Ens encantes i desitgem que a vosaltres també. Una mirada al nostre voltant ens pot descobrir... molt d'art. Eduquem la mirada i fem un clic.


divendres, 24 de febrer del 2017

Cap molt imaginatiu / Cabeza muy imaginativa / Very imaginative head


Tinc el cap ple d'idees, d'il·lusions que... em surten pels cabells.
(il·lustracions de Kimura Tomohiro)Festa, festa de Carnaval! / Fiesta, fiesta de Carnaval! / Party, Carnival party!

Il·lustració de Rafaela Rodrigues

Estem en plenes festes de Carnestoltes. Toca fer festa, ballar, disfressar-se, seguir la música, desfilar... Toca als grans i menuts anar un poc de disbauxa i divertir-se. Bon carnaval a tots i totes. Nosaltres ho celebrem il·lustrativament. Anem-hi al passa-carrer!

Il·lustració de Richolly Rosazza

Il·lustració de Laia Riera Sanjaume

Il·lustració de Javier Termenón

Il·lustració de Jean-Pierre Lorand

Il·lustració de Beatriz Barbero-Gil

Il·lustració d'Angela Morgan

 Il·lustració de Clelia Nguyen

 Il·lustració d'Anja Klauss

Il·lustració d'Andrey Shwidkiy

Il·lustració d'Alexander Kanchik

Il·lustració de Katarzyna Slowianska

 Il·lustració de Sole

 Il·lustració de Nikko Barber

Il·lustració de Geeske Harting


dijous, 23 de febrer del 2017

Pintar: 10 il·lustracions i un llibre / Pintar: 10 ilustraciones y un libro / Paint: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Berk Öztürk

Un nou post de 10 il·lustracions i un llibre / 10 ilustraciones y un libro / 10 illustrations and a book. Hui hem triat el tema de la pintura i la creativitat, sobretot en els xiquets i xiquetes, pintant. Diferents i variades il·lustracions que faran la delícia de grans i menut, acompanyades d'un llibre que us encantarà. 
Sabeu que des d'aquest blog intentem ficar un granet d'arena en l'educació artística, en l'educació de la mirada, en el foment de la creativitat des de menudets. Mirant i llegint, compartint.

Pintar: 10 il·lustracions i un llibre
Pintar: 10 ilustraciones y un libro
Paint: 10 illustrations and a book
Il·lustració de Boris Kulikov

Il·lustració d'Aleksandra D. Chabros

 Il·lustració de Aiman A. ElSalam

Il·lustració de Dani Torrent

Il·lustració de Francesca Quatraro

Il·lustració de Deborah L. Chabrian

Il·lustració de Dran

 Il·lustració d'Isabelle Arsenault

Il·lustració de Laimonas Šmergelis


D'entre tots els llibres en que els xiquets i xiquetes són pintor i esplaien la seua curiositat per l'art i la pintura, hem triat el llibre de Marta Altés, Soy un artista / Sóc un artista, editat per Blackie Books en castellà i català (a més s'ha editat en molts altres idiomes, com a l'anglès, I am an artist, publicat per Macmillan Children's Books). 

És un magnífic llibre il·lustrat, adreçat als primer lectors que en narra amb molt d´humor com un xiquet s'apassiona tant pels colors i les formes que no pot deixar de pintar. Tot l'inspira i pinta per tot arreu i, clar, sa mare no està molt d'acord amb aquestes manifestacions artístiques infantils que van decorant tot l'espai per on passa el fill i el renya. Ell, obedient, li promet a la mare que no ho tornarà a fer i pensa que per a compensar-li allò que ha fet li deu de fer un regal. Pensa i repensa i... sorprenent i molt humorístic final.

Tot el llibre és una oda a la creativitat artística, impulsiva i absorbent. La creativitat infantil que de vegades no es desenvolupa per culpa dels adults (pares, l'escola, etc.). És fantàstic. Un llibre molt recomanable, també per als adults, doncs amb pinzellades d'humor ens ajuda a reflexionar sobre la creativitat i com desenvolupar-la o minimitzar-la. Estem segures que més d'un xicotet/a lector/a copiarà el modus facendi del protagonista.

A més, Marta Altés ha tret també un complement al llibre, Eres un artista / Ets un artista -en la mateixa editorial- en el que trobem moltes propostes d'activitats artístiques i s'acompanya per més de 100 enganxines.


Versions artístiques il·lustrades per Katarzyna Slowianska-Kucz


Ja sabeu com ens encanten les versions il·lustrades i fa molt poquet que hem descobert les il·lustracions de Katarzyna Slowianska-Kucz i entre elles té tota una sèrie de versions de pintures clàssiques que són molt simpàtiques i que segur que tots coneixeu. Precioses.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...