dimecres, 3 de setembre del 2008

Garabato, llibre per a desenvolupar la creativitat artística

Us recomanem un llibre il·lustrat que és en si mateix tota una animació lectora al llibres il·lustrats. Garabato, d'Ignacio van Aerssen i Belén Jaraíz i les il·lustracions de Eloísa Alcaraz, editat pel Museu Reina Sofía (Madrid), dins de la estupenda col·lecció ¿Cómo lo haces? ¿Cómo lo ves?.

Aquesta publicació està enclavada dins de la llavor educativa que el museu ve desenvolupant entre el públic infantil. Aprendre a veure i connectar amb els aspectes bàsics de l'activitat creadora és primordial per a suscitar l'interés per l'obra artística.
En realitat tot comença pels primer gargots i, poc a poc, van sortint les imatges, les lletres...

Ens diuen els autors al pròleg que, La primera vez que nos enfrentamos a un papel y un lápiz jugamos intuitivamente a observar lo que sucede. Surgen así nuestros primeros garabatos. Poco a poco comenzamos a dominar el trazo que nos permitirá pintar y más tarde escribir. El placer de experimentar con distintos instrumentos pictóricos, determina la relación entre unas líneas entrelazadas y la realidad concreta que pueden llegar a representar. De esta forma el garabato se convierte en un símbolo o dibujo, signo o letra.
És un llibre que us recomanem als adults (pares i mestres) per a compartir amb els xiquets més menudets per tal d'estimular i desenvolupar la inteligència creativa. Poc a poc podem veure com des dels primers gargots que hi fan els menuts surten els dibuixos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...