dissabte, 4 de desembre del 2010

Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa? / ¿Hay algo más aburrido que ser una princesa rosa?


Cal anar actualitzant els contes clàssics, com fa aquests excel·lent llibre, de Raquel Díaz, sobre les princeses dels contes: Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa? / ¿Hay algo más aburrido que ser una princesa rosa?, que està editat per Thule.

Un llibre que li dona la volta a la imatge que tenim de les princeses i les humanitza. I és que aquesta princesa, Carlota, està farta del tòpics típics "princeserils". Somia amb ésser una xiqueta com qualsevol, anar vestida de molts colors,  emprendre aventures noves damunt d'un globus, rescatar a un príncep... somia. No vol estar tancada en aquesta bombolla imaginaria on l'han ficada sense demanar-li permís. Ho aconseguirà?

Un xulíssim àlbum il·lustrat que ens porta a reflexionar, no sols sobre els tòpics del món femení en els contes clàssics i l'imaginari infantil de princeses, també sobre els mateixos tòpics que encara, ens agrade o no, poblen la nostra societat (tan sols cal donar-li una miradeta als anuncis publicitaris que estan ficant aquests dies a la televisió). Un llibre coeducatiu, interessant, molt ben il·lustrat, d'aquests que cal regalar als xiquets i xiquetes i cal tenir a l'aula doncs ens ajuda a reflexionar sobre la igualtat de gèneres.

Cal anotar-lo per aquests Nadals!
Les il·lustracions de George W. Plank per a les portades de Vogue: clàssics de la il·lustració


Hi ha il·lustradors que són tot un clàssic i que cal anar recuperant i difonent. És el cas de George W. Plank, que va ser força important en les tres primeres décades del segle XX. Les seues portades per a la revista de moda Vogue han servit d'inspiració a molts i diversos il·lustradors. Anirem, poc a poc, pujant il·lustracions que han marcat la història de la il·lustració.divendres, 3 de desembre del 2010

El cazo de Lorenzo / El cassó de Gerard: recomanació per a solidaritzar-se en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat


Hui, dia 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, així que volem aprofitar-ho per a solidaritzar-se de la millor manera que sabem: recomanant un llibre.

El cazo de Lorenzo / El cassó de Gerard és un àlbum il·lustrat, d'Isabelle Carrier, que està editat per Joventut (en castellà i català). Isabelle ha trobat la fórmula perfecta per apropar al més menudets una qüestió tan important com és la discapacitat i la diferència entre persones. Amb pinzellades d'humor i molta tendresa, sense caure en la "sensibleria", trobem que Gerad (o Lorenzo, com li diuen en castellà -no sabem per què en les traduccions canvien tant els noms-) és un xiquet diferent al que un dia li cau un cassó al cap. Des d'aleshores Gerad va arrossegant el seu cassó, com si fos un cadell, i es troba davant la incomprensió de moltes persones -començant per adults. Però malgrat tot, Gerard avança més i més amb el seu cassó, vencent les dificultats amb les seues qualitats, afrontant els obstacles.

El text és senzill, però essencial, equilibrat, realista. Les il·lustracions són també senzilles, amb molta força, expressives, molt properes al món dels xiquets. Un excel·lent, molt interessant i preciós àlbum il·lustrat per apropar als menudets a la riquesa de la diversitat de les persones, que ens ajudarà a reflexionar amb ells sobre les diferències, la superació personal, la especial necessitat d'estima que hi tenen aquestes persones (no llàstima), el reconeixement de les seues grans qualitats.

Un llibre imprescindible per a tenir en les biblioteques públiques, escolars i d'aula, per a regalar aquests nadals, que no té edat (malgrat anar adreçat als prelectors), que transmet d'una forma clara, directa i senzilla un grapat de valors implícits en el propi llibre.


Molt recomanable!!!


El color en els gossos de Ron Burns / El color en los perros de Ron Burns / Color in Dogs of Ron Burns


Al llarg del blog hem ficat molts gats, però encara no hi havíem ficat cap gos. Des d'ara comencem a escoltar com borden els gossos i hem volgut fer-ho amb aquests gossets il·lustrats per Ron Burns. Ens agraden! El colorit especial li dona al gos màgia visual. A qui no li agradaria tenir uns gossets com aquests?


Ara podeu vosaltres pintar el gos, li diuen Rufus, cadascú amb els colors que més li agradin, tot imitant a Ron Burns i les seues il·lustracions. Animeu-se!

dijous, 2 de desembre del 2010

Érase otra vez un bosque: un llibre sobre la tolerància per als més menudets


Un nou llibre, d'aquests boniquets i interessants per a regalar en Nadal als més menudets: Érase otra vez un bosque, d'Elisa Géhin, editat per Intermón Oxfam

Hi havia una vegada un bosc on vivien les aus que portaven corona al cap. Hi havia una altra vegada un bosc on les aus portaven barret. Hi, en un arbre solitari, vivia un ocell que portava corona. Un dia l'ocell decideix baixar de l'arbre i... Una espècie de faula que ens parla, d'una manera directa i intel·ligent, de la diversitat i dels conflictes que, de vegades, es produeixen en la convivència.
Excel·lent llibre il·lustrat, minimalista i acolorit, que d'una forma atractiva i lúdica ens apropa a qüestions tan importants com l'exclusió social, la intolerància i el racisme. 

Molt recomanable!


Caputxeta Roja il·lustrada / Caperucita Roja ilustrada / Little Red Riding Hood illustrated / Le Petit Chaperon Roug illustré (12)

La caputxeta roja, il·lustració de Dominique Fortin

Ja feia temps que no ficavem un post de caputxetes. Hui seguim augmentant un poc més la col·lecció que estem fent al blog. Molta diversitat i qualitat... en roig.


Caputxeta Roja / Caperucita Roja / Cappuccetto rosso / Little Red Riding Hood / Le Petit Chaperon Roug / Chapeuzinho Vermelho / Rotkäppchen

La caputxeta, il·lustració de Galia Bernstein

Caperucita Roja, de Courtney Brims
Caputxeta Vermella, il·lustració de Keith Eric Williams

La Caperu, il·lustració d'Aliette

Caputxeta per un bosc de teixits, de Jime Grabowski

Caperucita, d'Ofra Amit

Caputxeta al bosc nocturn, il·lustració de Leila Brient

Caputxeta robotitzada, il·lustració d'Ariel Pang

Cappuccetto rosso, de Teresa Alberini

Caputxeta Roja... o casi, de Mar Blanco

Caputxeta i el llop?, il·lustració d'Akiko Ijichi

Caperucita, il·lustració de Flor Larios

Sempre l'ombra del llop, il·lustració de Medusa Lemieux

Roig, roig, roig... Caputxeta, de Mireia Coll

Bon dia, Caputxeta, il·lustració de Miss Miza
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...